Plastica als eerste leverancier van bouwmaterialen MVO gecertificeerd

Een prestatie om trots op te zijn.

Plastica is het eerste bedrijf in Waalwijk dat MVO gecertificeerd is, en wel op niveau 3 van de MVO prestatieladder.

“Plastica loopt in de bouw voorop als het gaat om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Naast dat we als eerste gecertificeerd zijn als leverancier van bouwmaterialen, zijn er in de gehele bouwsector tot nu toe slechts negen anderen die het certificaat bezitten. Wij hopen dat er nog velen zullen volgen” aldus algemeen directeur Marc Snoeren.

MVO prestatieladder

Kenmerkend aan de nieuwe MVO prestatieladder is de veelomvattendheid hiervan. Organisaties die voor deze normering kiezen, kiezen voor duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Zo zijn bijvoorbeeld de richtlijnen van ISO 26000 en het Global Reporting Initiative erin verwerkt. En uiteraard neemt de zorg voor het milieu een belangrijke plaats in. Ook openheid en transparantie van de organisatie is een van de kernwaarden. Sterk is bovendien dat de belangen van álle stakeholders centraal staan, dat zijn de eigen werknemers, klanten en leveranciers, maar ook de overheid, vrijwilligers organisaties en de gemeenschap.

In de praktijk

Zaken doen met Plastica betekent zaken doen met een maatschappelijk betrokken organisatie, die verder kijkt dan haar om- en afzet. Duurzame relaties staan bij Plastica centraal, niet alleen met klanten en leveranciers, maar ook met de directe omgeving.
Zo wordt er zoveel mogelijk getracht personeel, diensten, goederen, materieel uit de lokale omgeving te betrekken om een positieve bijdrage te leveren aan de lokale economie. Dit speerpunt speelt ook mee bij de keuze van de leverancier, ook daar wordt meegewogen of er lokaal geproduceerd wordt en dit wordt opgenomen in de leveranciersverklaring.
Verder zijn alle producten van Plastica zijn voorzien van FSC, PFSC of een ander duurzaamheidskeurmerk, maar nog sterker is het feit dat producten eenvoudig gerecycled kunnen worden of ze worden retour geleverd aan de fabriek om energie mee op te wekken. Het zit ook in de hele kleine dingen. In het magazijn is bijvoorbeeld een project gestart om energiezuinige lampen te gebruiken en er wordt groene stroom gebruikt. En bij de belading van de vrachtwagens wordt er gekeken naar de meest efficiënte beladingsgraad. Ook de buitendienst medewerkers dienen hun bezoeken zo efficiënt mogelijk te plannen en waar mogelijk afspraken te combineren in een regio.

MVO keten

Klanten die zaken doen met Plastica bevorderen de MVO prestaties van hun eindproduct. Want ook Plastica selecteert op hun beurt leveranciers op MVO gronden. En hoe eerder men in de productieketen volgens de MVO principes werkt, hoe duurzamer het eindproduct is. Op deze wijze wil Plastica haar steentje bijdragen aan haar omgeving en de maatschappij. Doet u mee?

« Nieuws overzicht