Jubilerende Jaga gaat voor groen met zonnepanelen

Jaga viert dit jaar het 50-jarig bestaan.

In een halve eeuw heeft het bedrijf zich internationaal op de kaart gezet als toonaangevende partner voor oplossingen voor verwarming, koeling en ventilatie.

 
Respect voor de natuur is één van de kernwaarden. In het jubileumjaar zet Jaga dat stevig kracht bij met de plaatsing van ruim 2.000 zonnepanelen op de fabriek in België. Zij wekken de stroom op voor de productie van de energiezuinige Low H2O-radiatoren.

 
Door de installatie van 564 kWpiek aan zonnepanelen op het dak van de Belgische fabriek in Diepenbeek, daalt de jaarlijkse CO2-uitstoot van Jaga met maar liefst 249 ton. Dat komt overeen met de uitstoot van 2,5 miljoen kilometers die een gemiddelde gezinsauto rijdt. De 2.016 zonnepanelen zijn in april in gebruik genomen. Ze wekken de stroom op voor de productie van de energiezuinige Low H2O-radiatoren.

Stookinstallatie op houtpellets

De installatie is gekoppeld aan twee hoogspanningscabines en wordt in 2 x 282 kWpiek of 2 x 1008 zonnepanelen opgesplitst. Om optimaal te renderen zijn de panelen schuin en pal naar het zuiden gericht. Voor de aanvang van het nieuwe winterseizoen gaat Jaga ook over tot de ingebruikname van een stookinstallatie met houtpellets om de fabriekshallen op CO2-neutrale wijze te verwarmen.

50 jaar

Omdat de verwarminginstallateurs Jan en Gaston Kriekels in 1962 niet blij zijn met de kwaliteit van bestaande radiatoren, ontwikkelen ze hun eerste lage massa energiebesparingsradiator. Dat markeert de start van het bedrijf dat zich in 50 jaar tijd ontwikkelt tot het huidige Jaga. Jan Kriekels junior is als directeur Marketing en R&D nog steeds verbonden aan het bedrijf. De naam Jaga staat voor technisch vooruitstrevende concepten en producten binnen de verwarmingswereld, van hoge esthetische waarde. Jaga is synoniem voor een cultuur die staat voor dynamiek, ethiek, creativiteit, esthetiek en continue innovatie. Dat biedt een uitstekende basis voor de komende 50 jaar.

Jaga Konvektco

Jaga Konvektco is als Nederlandse importeur verantwoordelijk voor de verkoop van ongeveer één derde deel van de totale productie van Jaga. Met 35 medewerkers adviseert en begeleidt Jaga Konvektco klanten bij de juiste keuze in de brede verwarmings-, koelings-, en ventilatieoplossingen. Een goed binnenklimaat, gebruikersgemak en comfort staan hierbij voorop. Kijk voor meer informatie op www.jaga.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie