Solatube brengt daglicht in nieuwe Kringloopwinkel

50 Solatube® daglichtbuizen toegepast in Houtense kringloopwinkel.

Het door Arcadis ontworpen passiefgebouw is niet alleen energieneutraal maar ziet er ook zeer eigentijds uit. Zo zijn veel van de gebruikte elementen van gerecyclede materialen zoals de wanden die uit oude pallets bestaan.

De daglichtsystemen van Solatube zorgen voor de verlichting van ca. 1.400 m2 vloeroppervlakte. Nadat de Solatubes het daglicht op het dak d.m.v. een kleine koepel opvangen, transporteren ze het licht via een reflecterende buis naar de gewenste plek onder dak.

Verlengen

Architect Jeroen Eulderink: ‘Een tube met een doorsnede van slechts 53 cm kan een oppervlakte van wel 25 m2 verlichten. Omdat de diameter van de buizen zo klein is en de buizen zo goed geïsoleerd zijn, verliest het dak vrijwel geen warmte.’
Bovendien blijft er op het dak genoeg ruimte over voor bijvoorbeeld zonnepanelen.
Door de Solatubes soms met wel 10 meter te verlengen is er inpandig een mooie industriële uitstraling gecreëerd.

Budget

De architect stond voor de uitdaging om binnen het gestelde budget een groot pand neer te zetten dat voldoet aan de strengste milieunormen. Ook over de exploitatie over de langere termijn is goed nagedacht.
Het kunstlicht kan in het gehele pand uitgeschakeld blijven omdat de Solatubes zo ingebouwd zijn dat er ook middenin de ruimte voldoende daglicht is. Solatube brengt dus ook ‘verlichting’ in het exploitatiebudget gedurende de volledige levensduur van het gebouw.

Lichtplan

Techcomlight is exclusief importeur van de Solatube daglichtsystemen. De daglichtprofessionals van Techcomlight adviseren op locatie, maken complete lichtplannen en heldere ‘profit on investment berekeningen. Desgewenst kan er ook turn-key opgeleverd worden.’

 
Meer over diverse typen daglichtbuizen
 

« Nieuws overzicht