Thermobel vermindert kans op zomerse oververhitting

AGC levert dubbelglas met een U-waarde van 0.8!

De nieuwe generatie superisolerende, dubbele beglazing van AGC heet Thermobel 0.8. Deze beglazing biedt op het ogenblik de beste thermische isolatie op de markt van dubbele beglazingen, namelijk een U-waarde van 0.8 W/(m².K).

Een ideaal product dus voor wie op zoek is naar een compacte, lichte en superisolerende glasoplossing.

Drievoudige beglazing

Thermobel 0.8 werd ontwikkeld in het Research & Development centrum van AGC met als resultaat een vernieuwende samenstelling van coatings in combinatie met een gasvulling in de spouw. Dankzij het lage gewicht en de smallere samenstelling in vergelijking met een drievoudige beglazing, kan deze beglazing eenvoudig worden geïnstalleerd.
De Thermobel TOP 0.8 bijvoorbeeld, heeft slechts een dikte van minimaal 18 mm en weegt 20 kg/m², maar heeft wel het isolatieniveau van een drievoudige beglazing.

Compleet gamma met 9 oplossingen

Het complete gamma met 9 oplossingen omvat de dubbele beglazing Thermobel TOP 0.8 voor residentiële toepassingen en de dubbele beglazing Thermobel Stopray 0.8 met meerdere kleurtinten voor utiliteitstoepassingen.
Afhankelijk van de coating biedt Stopray een hoge lichttransmissie en een uitstekende zontoetredingsfactor, zodat een maximale hoeveelheid licht wordt binnengelaten en in de zomer de risico’s op oververhitting toch beperkt zijn.

 
Top (0.8) (thermische isolatie, neutraal aanzicht en hoge lichttransmissie):

  • Thermobel Top (0.8).

 
Stopray (0.8) (thermische isolatie en zonwering):

  • Thermobel Stopray Vision-50/50T/60T (0.8);
  • Thermobel Stopray Silver (0.8);
  • Thermobel Stopray Lime-61T (0.8);
  • Thermobel Stopray Titanium-37T (0.8);
  • Thermobel Stopray Indigo-48T (0.8);
  • Thermobel Stopray Vision-36T.
« Nieuws overzicht