Dakrenovatie Brussels Justitiepaleis met NedZink NATUREL

Vijftigduizend kilo zink in ruim anderhalf jaar tijd voor dakrenovatie Justitiepaleis Brussel.

Het zou architect Joseph Poelaert hebben bekoord: het door zijn hand in 1860 ontworpen Justitiepaleis in Brussel krijgt in 2012 en 2013 een nieuwe dakbedekking van NedZink NATUREL.

 
Op de linker bovenzijde van het enorme gebouw met de opvallende goudkleurige koepel, verwerkt Monument Vandekerckhove uit het Belgische Ingelmunster sinds maart 2012 maar liefst vijftigduizend kilo NedZink NATUREL.

Niveauverschillen

“We denken deze klus in twintig maanden te kunnen klaren”, zegt Wim Decavele, projectleider bij Monument Vandekerckhove. “Wij verwerken het zink rechtstreeks op de verschillende roevendaken. De uitdaging zit hem in de niveauverschillen van de daken, de routing en de logistiek.
We willen het risico van beschadigingen minimaliseren. Vandaar dat we veel tijd hebben besteed aan projectplanning. Gelukkig is NedZink NATUREL gemakkelijk te verwerken. Bovendien krijgt het in de loop der tijd een prachtig, gelijkmatig patina wat heel mooi combineert met de blauwe hardsteen en de witte natuursteen van het statige gebouw.”

« Nieuws overzicht