Hertalan en PDT inmiddels geïntegreerd in de Carlisle organisatie

Eerder dit jaar is Hertalan Rubber Products (HRP) uit Kampen overgenomen door Carlisle Companies inc.

Dit was de tweede acquisitie van Carlisle in een relatief korte tijd. Eind vorig jaar nam het bedrijf namelijk ook al het Duitse PDT, producent van de RESITRIX dakbanen, over.

EPDM

Het Amerikaanse, beursgenoteerde Carlisle, heeft wereldwijd 11.000 medewerkers verdeeld over 75 decentraal geleide vestigingen en is ondermeer met een breed scala aan (rubber)producten in diverse markten actief.
Naast EPDM als daksysteem (zowel homogeen als gemodificeerd met een bitumenlaag), wordt EPDM folie tevens toegepast als gevel-, vochtkerende- en vijverfolie.

Complementair

De assortimenten van Hertalan en RESITRIX zijn complementair aan elkaar, waarin de producten elkaar zeker zullen versterken. Bovendien hebben beide producten zich al ruimschoots bewezen in de dakenbranche.
Ze bieden voor verschillende typen daksystemen en verwerkers hun eigen, specifieke oplossing.

Marktleider

Hertalan en PDT opereren vanaf 1 september onder de naam Carlisle Construction Materials. De vertrouwde productnamen hertalan en RESITRIX zullen als merknamen blijven bestaan. Beide organisaties zullen in Nederland onder de nieuwe naam opereren vanuit het huidige hoofdkantoor van Hertalan in Kampen. Het assortiment en de verkoopteams zullen dan ook op de Nederlandse markt worden samengevoegd, waarbij het bestaande commerciële beleid van beide merken ongewijzigd blijft.

 
Na deze overname is Carlisle marktleider geworden op de Europese markt.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie