Voor elke situatie levert Renson een akoestisch ventilatierooster

RENSON® Invisivent®EVO familie: onopvallende, zelfregelende en akoestische ventilatieroosters voor elke toepassing.

RENSON levert naast de standaard Invisivent EVO ook een onopvallend ventilatierooster voor gebouwen in drukke en lawaaierige buurten (Invisivent EVO AK) of voor toepassingen die een hoger debiet vereisen (Invisivent EVO HF).

Met de Invisivent EVO UT biedt RENSON zelfs een akoestische variant voor de utiliteitsbouw.

Verse lucht zonder tocht

De Invisivent EVO is een thermisch onderbroken rooster, dat zorgt voor de toevoer van verse lucht zonder tocht. De luchtstroom wordt immers automatisch geregeld door een zelfregelende klep. Deze klep reageert automatisch op drukverschillen en windsterkte zonder tussenkomst van de gebruiker.
Binnenin zie je alleen een aluminium binnenprofiel, waarmee de gebruiker de luchtstroom manueel kan regelen. In open stand wordt de binnenkomende luchtstroom steeds naar boven geleid om tocht te vermijden.

Raamprofiel

Dit ventilatierooster wordt boven op het raamprofiel achter slag geplaatst waardoor het glasoppervlak niet wordt verminderd. Zo komt er voldoende natuurlijk licht naar binnen en blijft het zicht naar buiten behouden. Dankzij de verschillende modellen is het mogelijk om dit ventilatierooster aan te passen op raamprofielbreedtes van 50 tot 184 mm, of zelfs breder (op aanvraag).
Men kan de verschillende versies ook binnen hetzelfde gebouw combineren, aangezien er visueel geen verschil zichtbaar is.

Invisivent EVO HF

Voor ruimtes met kleine ramen waar toch een toereikend debiet moet worden bereikt. Het debiet bedraagt 13,6 dm³/s/m (30 % hoger dan bij de standaardversie).

Invisivent EVO AK

Voor gebouwen langs een drukke weg of in een lawaaierige buurt. Leverbaar in 3 versies: 

  • Basic - combineert een debiet van 10,6 dm³/s/m met een akoestische isolatie in open stand van 34 dB; 
  • High – heeft een luchtdoorlaat van 7,3 dm³/s/m en een geluidsdemping in open stand van 39 dB;
  • Extreme - biedt een akoestische isolatie van 48 dB en een luchtdoorlaat van 1,9 dm³/s/m. 

Met de speciale AKR33-module kan een reeds geïnstalleerde Invisivent EVO zonder problemen in een akoestische versie met een geluidsdemping van 33 dB veranderd worden.

Invisivent EVO UT

Is zelfregelend vanaf een luchtdruk van 10 Pa (2 Pa voor de andere versies). Dit betekent dat een hoger debiet kan worden bereikt voor ruimten waar veel mensen aanwezig zijn. Deze versie combineert een extreem luchtdebiet van 30,6 l/s/m bij 10 Pa met een geluidsdemping van 39 dB.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie