Balkonbalustrade sluit naadloos aan op kozijnkader

Reynaers biedt veilige, in het oog springende balkonoplossing doordat de beglazingsprofielen naadloos opgenomen zijn in het aluminium kozijnkader.

De samenwerking tussen architect en Reynaers zorgde voor een esthetische maatwerkoplossing met het maximale uitzicht waar de architect naar streefde.

Bovendien is deze balkonoplossing goedgekeurd door het SKG (Stichting Kwaliteit Gevelbouw).

Optimaal uitzicht

In Groesbeek op Zorgcentrum Dekkerswald heeft architectenbureau Fame Groep een revalidatiecentrum nieuwe stijl ontworpen. Elke kamer in dit zogenaamde ‘herstelhotel’ heeft een gevelkozijn van 2654 x 2253 mm met een zo hoog mogelijke transparantie om de veelal bedlegerige patiënten een optimaal uitzicht te bieden.

Doorvalvoorziening

De aluminium gevelelementen hebben een tweedeling met aan één zijde twee naar binnendraaiende deuren en daarnaast een vak met vaste beglazing. Vóór de deuren is aan de buitenzijde een ‘Frans balkon’oplossing toegepast.
Het hekwerk van deze balkons moest van glas worden, opnieuw vanwege het uitzicht. Een optie was een aparte voorziening op de kozijnen aanbrengen om uit- of doorvallen te voorkomen.

SKG goedkeuring

Op voorstel van aluminium systeemhuis Reynaers en gevelbouwer Wijmoco is ervoor gekozen de glazen balustrade op te nemen in het aluminium profielsysteem van de kozijnen. Door goed overleg en door goed te luisteren, wisten Reynaers en Wijmoco exact wat de architect wenste en dat is gerealiseerd.
In samenspraak met de glasleverancier is bepaald welk type gelaagd glas als doorvalbeveiliging moest worden toegepast, waarna het aluminium element inclusief ‘Frans balkon’ oplossing door het SKG met goed gevolg is getest op stootbelasting.

Elegante uitstraling

Door de beglazingsprofielen van de balkonbalustrade naadloos op te nemen in het kozijnkader hebben de gevelelementen een veel elegante uitstraling gekregen. En het doorzicht is optimaal.

Meer weten? Kijk op www.reynaers.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie