Vloer- en luchtverwarming kan efficiënter met Thermoskussens

TONZON Thermoskussens zorgen voor efficiëntere werking vloerverwarmingssysteem.

Eerder baarde TONZON opzien door een radiatorfolie te ontwikkelen die niet op de muur maar op de achterkant van de radiator zelf kon worden bevestigd.

Daarmee wordt een normale CV-installatie op een elegante manier een stuk efficiënter. Intussen is ook komen vast te staan dat een vloerverwarmingssysteem veel efficiënter wordt wanneer Thermoskussens onder de vloer worden aangebracht. 
In de praktijk worden besparingen gevonden tot wel 40%.

Luchtverwarmingssysteem

Nu heeft TONZON ook een methode ontwikkeld om een luchtverwarmingssysteem in bestaande woningen veel efficiënter te maken. De Thermoskussens worden onder de kanalen door aan de vloer bevestigd zodat de warmte die voorheen aan de kruipruimte werd afgegeven nu aan de vloer ten goede komt.

Voorbeeldfoto's

De tweede afbeelding (IR-3693) laat zien hoe een kruipruimte wordt verwarmd door onvoldoende geïsoleerde luchtkanalen.

 
De derde afbeelding (IR3688) laat een kruipruimte zien die koel is omdat de Thermoskussens onder de luchtkanalen door zijn getrokken waardoor de warmte niet meer verloren gaat niet en de kruipruimte niet meer opwarmt.

 
De overige foto’s laten zien hoe de kanalen in de isolatielaag kunnen worden geïntegreerd.

 
Meer informatie www.tonzon.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie