Rotterdam als inspirator voor ‘De Duurzame Stad’

Congres van Schüco strijkt op 15 november a.s. neer in Rotterdam.

Rotterdam werkt hard aan een groene, schone, gezonde én economisch sterke stad. Hiermee wil de havenstad koploper worden in Europa als het gaat om duurzaamheid.

Daarom heeft Schüco het NAi in Rotterdam uitgekozen als locatie voor haar jaarlijkse kennisevent dat dit jaar in het teken staat van ‘De Duurzame Stad’.

Brede aanpak

Rotterdam heeft inmiddels de vierde plaats bereikt in de race om de European Green Capital Award. Volgens Alexandra van Huffelen, wethouder duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte van de gemeente Rotterdam gaat het om een brede aanpak: het verlagen van de CO2-uitstoot en zorgen voor energiebesparing, maar ook de realisatie van meer groene daken en groene gevels. Op deze manier draagt duurzaam vastgoed bij aan het halen van onze klimaatdoelstellingen.

Bediscussiëren

Het creëren van een duurzame stad vraagt om innovatieve ideeën en de inzet van velen. Daarom zullen tijdens dit kennisevent zowel de sprekers als het publiek worden uitgedaagd om vernieuwende visies op duurzaamheid te presenteren en te bediscussiëren.
Naast Alexandra van Huffelen, zullen Bert Lieverse (VMRG), Bas van Holten (OVG) en Winfried Heusler (Schüco International KG) optreden als gastspreker. Dagvoorzitter Bram Adema zal het verband leggen tussen duurzame steden, duurzame gebouwen en duurzame organisaties.

Energy3

Het duurzaam (her-)ontwikkelen van gebouwen en gebieden vormt een belangrijke pijler onder het klimaatbeleid van de stad Rotterdam. Dit beleid sluit goed aan bij de missie van Schüco: Groene Technologie voor de Blauwe Planeet. Schüco doet dat met Energy3: energie besparen, winnen en managen.
Rotterdam en Schüco: een sterke basis voor een veelbelovend kennisevent!

Gratis deelname 15 nov. a.s.

Kom meedenken en bezoek het kennisevent ‘De Duurzame Stad’ op 15 november a.s. in het NAi te Rotterdam! Deelname is kosteloos.
Scan de QR code (afbeelding 3) met uw smartphone om direct naar de online inschrijfpagina te gaan. Of bezoek www.schueco.nl/event.

« Nieuws overzicht