Firescreen rookscherm gaat rookontwikkeling tegen

Firescreen® rookscherm leverbaar als één geheel of met stroken t.b.v. vluchtweg.

Rook en de daarbij horende gassen die vrijkomen bij een brand zijn net zo gevaarlijk als een brand zelf. Om verspreiding van rook in een gebouw te voorkomen heeft Hoefnagels Branddeuren het Firescreen® rookwerend rolscherm ontwikkeld.

Inmiddels bestaan er van dit rookscherm twee versies. Firescreen S1 is een rookscherm uit een geheel en Firescreen S2 is een rookscherm met stroken ten behoeve van de vluchtwegroute. Beide rolschermen vormen een belangrijk onderdeel van de brandbeveiliging van een gebouw.

Rookwerend

Het Firescreen rookwerend rolscherm van Hoefnagels Branddeuren is 120 minuten rookwerend en voldoet aan de Europese norm EN12101-1.
De rookschermen worden vaak toegepast in de industrie, galerijen en gebouwen met een atrium, zoals winkelcentra en zorginstellingen.
Het rookscherm is ook geschikt voor luchtkanalen en leverbaar in combinatie met rook- en warmteafvoerinstallatie. Uitgangspunt is dat het rookwerend rolscherm alleen bij brand- of rookmelding sluit.

Minimale inbouwruimte

Evenals bij het Firescreen brandwerend rolscherm, is de benodigde inbouwruimte van het rookwerend rolscherm minimaal. Hiermee winnen architecten en ontwerpers aan ontwerpvrijheid. De rolschermen kunnen vrijwel onzichtbaar in het plafond worden geplaatst, waardoor de toepassingsmogelijkheid van de schermen groter is geworden. De rookschermen worden aangestuurd door de in eigen huis ontwikkelde besturingskast Firescreen Control. De besturingskast is gebruiksvriendelijk en kan eenvoudig worden uitgebreid met diverse functies.

Hoefnagels Branddeuren

Naast de Firescreen rookwerende rolschermen biedt Hoefnagels Branddeuren, onderdeel van de Hoefnagels Groep, een ruim scala aan oplossingen op het gebied van brand- en rookwerende afsluitingen. Alle producten zijn maatwerkproducten, die volledig zijn afgestemd op de eisen van architect, aannemer en eindgebruiker.

Kijk voor meer informatie op de website www.hoefnagels.com.

« Nieuws overzicht