Vloersysteem met antimicrobiële werking doorstaat laboratoriumproef

Bolidt Kunststoftoepassing B.V. en TNO hebben diverse testen uitgevoerd op de vloeren met een revolutionaire nieuwe bacteriënbestrijdingstechniek.

Het gebruik van een bestrijdingstechniek in een vloersysteem waarbij door middel van elektrocutie bacteriën worden gedood is nieuw.

Bolidt heeft een serie kunststofvloersystemen voor de zorgsector ontwikkeld, waarin gebruik wordt gemaakt van deze revolutionaire techniek.
Waar reeds bekende antibacteriële (verf)systemen zijn gebaseerd op een chemische bestrijding van de multiresistente bacteriën, zijn de Bolidt systemen gebaseerd op een gepatenteerde mechanische technologie.

Aanrakingsoppervlakken

De antimicrobiële werking hiervan is een proces, waarbij de bacterie bij contact met het vloeroppervlak door het inherente elektrische ladingsverschil tussen het vloeroppervlak en de bacterie zelf wordt gedood. De multiresistente bacteriën kunnen zich dan niet verder voortplanten en overleven. Op deze wijze worden dus grote aanrakingsoppervlakken tegen ontwikkeling en verspreiding van bacteriën beschermd.

 

Verspreidingsrisico

Aangezien juist vloeren een groot verspreidingsrisico met zich meebrengen, zal met deze ontwikkeling een enorme stap voorwaarts worden gezet in de strijd tegen multiresistente bacteriën als de klebsiella pneumoniae en de Meticilline-resistente Staphylocuccus aureus (MRSA).
Uit de eerste reeks laboratoriumproeven blijkt dat de antimicrobiële formule in de Bolidt vloersystemen werkzaam is bij een groot aantal multiresistente bacteriën. Bovendien kunnen die bacteriën niet resistent worden.

Vergevorderde testen

De testen en laboratoriumproeven bij TNO en in het eigen laboratorium van Bolidt bevinden zich in een vergevorderd stadium, maar er zullen nog enkele laatste testen moeten worden uitgevoerd. Tevens zijn we vergevorderd met het toepassen van dezelfde technologie in onze speciale hygiënische wandsystemen voor de zorgsector.

 

 

« Nieuws overzicht