Colt glaskap met geïntegreerde rook- en warmte afvoer

Colt glaskap combineert lichtinval met aangenaam binnenklimaat.

Zeker in zorgcentra is voldoende daglicht van groot belang. Niet alleen omdat het een positief effect heeft op het comfortgevoel of productiviteit van medewerkers, maar vooral vanwege de heilzame werking.

Waar het in het verleden veelal gekozen werd voor kunstverlichting om de eenvoudige reden dat energiebesparing geen rol speelde en het bovendien eenvoudiger was om zonnewarmte te weren door zo min mogelijk ramen toe te passen, is daglicht in zorgcentra van essentieel belang.

Daglichtsturing

De nieuwste Colt glasconstructies, met speciaal warmtewerend glas dat veel daglicht doorlaat en tegelijkertijd weinig warmte opwekt, stellen de moderne ontwerper in staat om juist optimaal gebruik te maken van daglicht. Met daglichtregulering en daglichtsturing. Zeker in atria bepaalt de Colt glasoverkapping niet alleen de daglichttoetreding, maar ook in hoge mate het thermisch klimaat van de ruimte.

Rook- en warmteafvoer

In zorgcentra is vaak sprake van een hoge bezettingsgraad wat aanwezige mensen betreft. Veilige verblijfscondities die zorgen voor een veilige ontvluchting is hier van het hoogste belang.
Colt is gespecialiseerd in het ontwerpen van rook- en warmte afvoerinstallaties in zorgcentra. Hierdoor is Colt ook in staat de noodzakelijke installatie naadloos in de glasoverkapping te integreren. Over het algemeen is dit een natuurlijk systeem, dat ook voor de dagelijkse ventilatie ingezet kan worden.
Een duurzaam alternatief met een positief effect op de gezondheid van mensen.

Meer weten?

Lees de blog kennisbank.coltinfo.nl/blog/bid/82874/Comfortabel-klimaat-in-atria-natuurlijke-of-mechanische-ventilatie

of bezoek de website.

« Nieuws overzicht