Hoefnagels Branddeuren voorziet zorginstelling van brandveilige oplossing

Hoefnagels Branddeuren voorziet AZ KLINA van brandwerende deuren.

Onderzoek toont aan dat het met de brandveiligheid in veel zorginstellingen slecht is gesteld. Een gebouw met een zorgfunctie moet voorzien zijn van brandafsluitingen die brand en de daarbij horende rookontwikkeling vertragen.

Om de brandveiligheid voor zowel de patiënten als het personeel te kunnen waarborgen, heeft het Algemeen Ziekenhuis KLINA in Brasschaat gekozen voor verschillende brand- en rookwerende afsluitingen van Hoefnagels Branddeuren bv.

Brandwerende afsluitingen

In het AZ KLINA zijn vier brandwerende schuifdeuren met geïntegreerde vluchtdeur gemonteerd. Deze Firelock brandwerende schuifdeuren zijn tweezijdig 60 minuten brandwerend en aangesloten op de brandmeldinstallatie.
Daarnaast heeft Hoefnagels Branddeuren ook nog twee Firescreen brandwerende rolschermen geleverd en gemonteerd. Deze rolschermen zijn 30 minuten brandwerend, hebben een EI-classificatie, en zijn getest volgens EN 1634-1 en EN 13501-1. De schermen voldoen aan de volgende criteria: vlamdichtheid (E), thermische isolatie van de temperatuur (I) en beperking op warmtestraling van maximaal 1 kW/m2 (W).

Rookwerende rolschermen

Rook en daarbij horende gassen die bij een brand vrijkomen, zijn net zo gevaarlijk zijn als de brand zelf. Om verspreiding van rook in een gebouw te voorkomen, zijn rookschermen een goede oplossing. In het AZ KLINA is de vide dan ook voorzien van twee Firescreen rookwerende rolschermen van 35 meter lang.
Met bovengenoemde maatregelen wordt de brandveiligheid van het Algemeen Ziekenhuis KLINA in Brasschaat gewaarborgd.

 

« Nieuws overzicht