Boon Edam ontwikkelt bijzonder entreeconcept

Multi Functional Entrance (MFE) is op alle fronten een bijzonder entreeconcept.

Maximale toegankelijkheid, een comfortabel en gezond binnenklimaat en energiebesparing zijn onderwerpen die bij vrijwel elke gebouw erg belangrijk zijn.

Mensen moeten makkelijk, veilig en met zo min mogelijk ongemak voor andere gebruikers toegang hebben tot een gebouw. Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor een entreeoplossing, waarbij traditionele klap- en schuifdeuren plaatsmaken voor een draaideur.

Natuurlijke passantenstroom

Deze tendens heeft Boon Edam geïnspireerd tot de ontwikkeling van de Multi Functional Entrance (MFE): een bijzonder entreeconcept dat meerdere opties biedt in een volledig geïntegreerde toegangsoplossing met een strakke en professionele uitstraling.
Een grote volautomatische draaideur kan relatief duur zijn in aanschaf en is kwetsbaar voor onzorgvuldig gebruik. Zeker bij grote aantallen passanten als bij onderwijsinstellingen, is een iets kleinere semi-automatische variant vaak een betere optie. De aanschafprijs ligt gunstiger en deze deuren zijn beter bestand tegen intensief en onzorgvuldig gebruik. De deur in het midden biedt een ideale oplossing voor mindervaliden, het afleveren van goederen en bij eventuele calamiteiten.
In feite wordt die ene grote entree vervangen door 3 ‘kleinere’ entreesystemen: twee draaideuren met daartussen een automatische schuifdeur of een vluchtdeur die in geval van nood open kan. Zo ontstaan vanzelf natuurlijke passantenstromen.
Op de één of andere manier kiezen mensen automatisch voor de rechtse deur, waardoor je een scheiding krijgt van in- en uitgaande passanten. Logischerwijze biedt deze toegangsoplossing een hogere capaciteit en meerdere vluchtwegmogelijkheden in noodsituaties. Bovendien blijft tijdens service en onderhoud een deur altijd functioneren, zodat de toegang nooit afgesloten wordt.

Energiebesparing

Iedere onderneming of instelling die gaat renoveren, wil een tochtvrije entree. Omdat de deur in het midden sporadisch gebruikt wordt, is er geen sprake van tocht in de ontvangsthal. De draaideuren aan weerszijden zorgen immers dat koude en warme lucht gescheiden blijven. Buiten de gunstige invloed hiervan op het binnenmilieu, levert dit een interessante energiebesparing op.

Toepassingsgebieden
  • beter bestand tegen intensief en onzorgvuldig gebruik;
  • ideale oplossing voor mindervaliden, het afleveren van goederen en bij eventuele calamiteiten;
  • natuurlijke scheiding krijgt van in- en uitgaande passanten;
  • hogere capaciteit;
  • meerdere vluchtwegmogelijkheden in noodsituaties;
  • ten tijde van service en onderhoud altijd een deur functioneren, zodat de toegang nooit afgesloten wordt;
  • energiebesparing, tochtreductie en beheersbaar binnenklimaat;
  • esthetische (fraaie) entree.
« Nieuws overzicht