IOB: een toegevoegde waarde in het BIMproces

Dat BIM een toegevoegde waarde heeft op het bouwproces is geen geheim.

Dat IOB een toegevoegde waarde heeft in het BIMproces is nog niet bij iedereen bekend.

 
Door meerjarenonderhoudskosten te koppelen aan het BIM proces is al in een vroeg stadium het investeringsschema voor komende jaren duidelijk.  Want de bouwkosten van een bouwwerk zijn duidelijk, maar de Total Cost of Ownership zijn misschien nog wel belangrijker. Door gebruik te maken van de verschillende specialismen van IOB kan een integraal dienstenpakket u ontzorgen.

 
Leuk

Dat klinkt leuk, maar zijn hier al projecten mee gerealiseerd? Wat is de echte toegevoegde waarde van IOB aan een BIM proces? Hieronder staan een aantal toonaangevende voorbeelden.

 
6D wonen - Standaardwoningen

Inderdaad, geen 3D maar 6D! Behalve de 3D uitwerkingen integreren we de planning, meerjarenonderhoudskosten, bestellijsten en bouwkosten in het model. Zo weet iedereen in een vroeg stadium waar die aan toe is. Deze woningen voor VORM zijn opgezet volgens het LEAN principe, dus geen verspilling!

Nieuw Theater de Stoep – Spijkenisse

Dit uitdagende ontwerp van UN Studio architect, Ben van Berkel, wordt gekenmerkt door grote overkappingen en uniek lijnenspel. Dat dit in 3D geëngineerd moet worden is voor iedereen duidelijk. Door de uitwerking in BIM worden de faalkosten voor dit project sterk naar beneden toe bijgesteld. Daarnaast zorgen BIM en IOB voor een uitstekende afstemming tussen gevel, constructie en installaties!

Meer weten?

BIM manager Gerwin Korpershoek van IOB Ingenieursbureau vertelt u er graag meer over! Zie daarvoor www.iob.nl

« Nieuws overzicht