VEKA levert profielen voor passiefhuis

De kunststof profielsystemen van VEKA passen perfect bij het passiefhuisconcept.

Steeds meer mensen willen verantwoord omgaan met energie én besparen op de energierekening. De belangstelling voor passiefhuis blijft dan ook stijgen.

De kunststof profielsystemen van VEKA passen perfect bij het passiefhuisconcept. In Raalte is dat recentelijk weer bewezen.
Woningcorporatie Salland Wonen ontwikkelde een moderne twee-onder-één-kapwoning voor de particuliere markt. Gekozen werd voor kunststof kozijnen op basis van het VEKA profiel Softline 82.

Optimale afdichting

Muren, ramen, vloeren, daken en installaties: alle elementen zijn op elkaar afgestemd om tot de gewenste EPC-waarde te komen. De keuze van Softline 82 als kunststof profielsysteem lag voor de hand. In combinatie met tripelglas kan Softline 82 gemakkelijk de voor het passiefhuisconcept vereiste Uw-waarde van 0,8 W/(m2 K) halen. In goed overleg realiseerden aannemer en kozijnenfabrikant een optimale afdichting.
Veel aandacht werd besteed aan een luchtdichte plaatsing van het stelkozijn tegen het binnenspouwblad. De luchtdichtheid van de woning werd gecheckt met een blowertest.

Ondersteuning

Architecten en bouwers van passiefhuisprojecten kunnen rekenen op ondersteuning van VEKA. Voor elk kozijn kan de juiste isolatiewaarde worden berekend met de speciale architectencd-rom van VEKA.

Registreren op partnerforum

Op het partnerforum is het laatste nieuws te vinden, bijvoorbeeld over nieuwe profielen en certificaten. Wie zich registreert op http://www.vekakozijn.nl/vekanl/divers/nl/partnerforum.htm krijgt direct toegang tot de gewenste data, als pdf, dwg of dxf.

« Nieuws overzicht