Vlakke lichtkoepel met optimale luchtdichtheid en hoge isolatiewaarde op BouwBeurs

Primeur: Vlakkelichtkoepel.nl introduceert geïsoleerde vlakke lichtstraat van 3,80 meter met één glasplaat

‘In de aanbouw aan onze woonkamer en keuken wilde ik zo veel mogelijk daglichttoetreding’, aldus Arthur Thelen uit Kerkrade. ‘Aanvankelijk dacht ik aan twee afzonderlijke lichtkoepels, maar toen ontdekte ik samen met de aannemer Vlakkelichtkoepel.nl.'

 
Tijdens de Bouwbeurs presenteert Vlakkelichtkoepel.nl een unieke uitbreiding van de productlijn: een vlakke lichtstraat met een lengte van maar liefst 3,80 meter en een breedte tot 70 centimeter die bestaat uit één ononderbroken glasplaat. Er worden dus geen tussenstijlen toegepast.

Eén geheel

Vlakkelichtkoepel.nl, onderdeel van Heruvent B.V., is de eerste en enige producent in Nederland die een vlakke lichtkoepel van deze afmetingen produceert. Het bedrijf levert de lichtstraat als één geheel, inclusief extra geïsoleerde aluminium opstanden.
Zodoende is het aantal onderbrekingen in het totale product minimaal en de luchtdichtheid optimaal, met als resultaat een hoge isolatiewaarde. Het design integreert de koepel in het dak: de hoogte van dakniveau tot hoogste punt is niet meer dan 28 centimeter.
Gebruikers profiteren dankzij het unieke ontwerp van nog meer voordelen op het gebied van woongenot, terwijl aannemers de lichtstraat snel en gemakkelijk kunnen positioneren en bevestigen.

Logische uitbreiding assortiment

‘We hebben dit product ontwikkeld als logische volgende stap in ons aanbod’, aldus Erik Ruijs, directeur van Vlakkelichtkoepel.nl. ‘We kregen de vraag uit de markt van zowel particulieren als aannemers en komen met een maatwerkoplossing: een lichtstraat van 3,80 meter in een variabele breedte tot 70 centimeter. Inmiddels onderzoeken we of nog grotere afmetingen wenselijk en mogelijk zijn.’
De nieuwe lichtstraat heeft dezelfde voordelen op het gebied van woongenot en ontwerp als het bestaande productengamma van Vlakkelichtkoepel.nl. Dankzij het grote ononderbroken glasoppervlak zonder stijlen of onderbrekingen kan daglicht ongehinderd binnenvallen en zijn er geen visuele belemmeringen. Bovendien is de luchtdichtheid optimaal, ligt daardoor de isolatiewaarde hoger en is energiebesparing mogelijk. De extra isolerend uitgevoerde geïntegreerde opstand verhoogt de isolatiewaarde nog verder. De binnen- en buitenkant zijn vervaardigd van sterk, lichtgewicht aluminium. Ertussen bevindt zich een laag PIR, een isolatiemateriaal dat een zeer hoge isolatiewaarde combineert met een goede brandvertragende werking.

Hoge isolatiewaarde

Standaard wordt de lichtstraat voorzien van HR++ veiligheidsglas. Daaraan kunnen extra zon- en warmtewerende eigenschappen worden toegevoegd. Ook uitvoering in extra isolerend drievoudig glas is mogelijk. Net als alle andere vlakke lichtkoepels van Vlakkelichtkoepel.nl voldoet de lichtstraat dankzij deze maatregelen aan de eisen van de Europese inbraakwerendheidsklasse 2. Ook in tests op water-, lucht- en sneeuwbelasting scoort de koepel uitstekend. Het contactgeluid van neerslag is nauwelijks hoorbaar, in tegenstelling tot het lawaai op kunststof koepels. Het strakke oppervlak maakt de koepel gemakkelijk te reinigen.

 

« Nieuws overzicht