Derde DUBOkeur certificaat voor NobelWood geveldelen

NobelWood® gemodificeerd hout op basis van biopolymerisatie.

NobelWood® is een volwaardig alternatief voor tropisch hardhout. Op basis van een nieuwe technologie wordt snelgroeiend naaldhout tot in de kern gemodificeerd.

Het zachte naaldhout wordt door-en-door geïmpregneerd met in water oplosbare biopolymeren afkomstig van suikerrietstengels uit de rietsuikerindustrie.

Compleet assortiment houten geveldelen

Dennenhout vormt de basis en is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen op basis van FSC-certificering. Kortom, van duurzaam verbouwd laagwaardig dennenhout wordt met biobased materiaal een hoogwaardige, 100% biologische alternatief voor hardhout gecreëerd.
Andere milieuvoordelen zijn: geen verdere bedreiging van het tropisch regenwoud en duurzaam hout voor duurzaam bouwen. Met NobelWood, WaxedWood en SafeWood gevelbekleding biedt Foreco nu een compleet assortiment houtproducten voor aan de gevel.

Derde DUBOkeur certificaat

Foreco heeft met NobelWood als eerste een derde DUBOkeur certificaat voor houten geveldelen ontvangen. Het duurzaamheidskeurmerk DUBOkeur wordt afgegeven door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE).
Voor de beoordeling in de toepassing houten gevelbekleding wordt gekeken naar het specifieke toepassingsgebied van een product. Binnen iedere productgroep komen alleen de beste producten in aanmerking voor het keurmerk. Het doel van het DUBOkeur is dus het topsegment van bouwproducten op milieugebied binnen een toepassingsgebied herkenbaar te maken. Voor de beoordeling worden verschillende milieueffecten in kaart gebracht. Naast de CO2-effecten op het broeikaseffect zijn er nog 15 milieu-effecten.

 
Voordelen van NobelWood:

  • biologisch materiaal met een fraaie uitstraling;
  • gelijkmatige vergrijzing en onderhoudsvrij;
  • tot in de kern gemodificeerd met biopolymeren uit suikerriet stengels;
  • goede brandvertragende behandeling mogelijk, Euroklasse B;
  • snel groeiend plantage hout uit niet (sub-)tropische bossen.
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie