FIN-Project koppelt hoge isolatie aan strak design

Finstral Nederland introduceert FIN-Project: aluminium kozijnen- en deurenprogramma met uitzonderlijk hoge thermische isolatiewaarde.

Finstral Nederland introduceert een nieuw aluminium kozijn- en deursysteem dat een uitzonderlijk hoge isolatiewaarde koppelt aan een strak en slank ontwerp.

FIN-Project is ontwikkeld vanuit het oogpunt van renovatie en duurzaam bouwen.
Het systeem combineert de isolerende eigenschappen van een kunststof kozijnkern, opgebouwd uit volledig lucht- en waterdichte kamers, met de voordelen van een hoogwaardige, onderhoudsarme aluminium afwerking. Dat leidt tot een thermische isolatiewaarde Uw tot 0,83 W/m2K.
Na de levensduur – minimaal 75 jaar – is FIN-Project volledig te hergebruiken.

Beste van twee werelden

FIN-Project rekent af met de veronderstelling dat aluminium kozijnen isolatietechnisch minder goed scoren dan kunststof kozijnen. Het combineert het beste van twee werelden tot een innovatief kozijn- en deursysteem dat wooncomfort combineert met duurzaamheid, energiebesparing en esthetiek.
De uitstekende thermische isolatiewaarde komt onder andere door de meerkamer kunststof profielen met middendichting, een isolerende glasafstandhouder en drievoudige beglazing. Doordat de vleugel van het kozijn is verlijmd met het glas, is FIN-Project uitermate stabiel en stijf. Ook de geluidsisolatie van het systeem is met een Rw van 46 dB optimaal. Het systeem is in drie vleugelvarianten leverbaar:

  • Classic-Line voor een traditionele uitstraling;
  • Nova-Line voor een moderne look;
  • Twin-Line Nova met geïntegreerde jaloezieën.

De drievoudige beglazing zorgt voor een hoge warmtewering.

Deurprogramma

Behalve de kozijnen van FIN-Project levert Finstral een aluminium deurenprogramma in dezelfde lijn. Ook de huisdeuren van FIN-Project combineren een zeer goede isolatie met een strakke, hoogwaardige uitstraling.
Daarnaast presenteert het bedrijf prototypes van een aantal andere nieuwe productontwikkelingen, waaronder twee kozijnen van kunststof en aluminium met verdiepte profielen en een kunststof huisdeur Top 90 met 90 mm inbouwdiepte en een isolatiewaarde tot Ud 0,92 W/m²K.

Vernieuwd kozijn zonder vervanging

Verder is er een nieuwe schuifpui-kozijnwand met buitenbeglazing, klassieke 50 mm stijlen en dorpels en verschillende openingsvarianten waaronder hefschuif, Easy-Slide, draai-kiepkozijn en terrasdeur. Ook nieuw is het kozijnsysteem Reno+, een kozijnvariant in zowel 72 als 90 mm inbouwdiepte.
Het grote voordeel van Reno+ is dat dit systeem het mogelijk maakt een kozijn te vernieuwen zonder vervanging. Aluminium en houten kozijnen worden hoogwaardig door er een nieuw kozijn overheen te trekken. Dat kost veel minder geld en tijd dan een complete vervanging. Op die manier biedt Finstral ook passende oplossingen voor de renovatiemarkt.

 

« Nieuws overzicht