Boon Edam maakt draaideuren nóg groener

Moderniseringspakket verbetert energiebesparende eigenschappen draaideur.

Iedereen zoekt tegenwoordig naar manieren om gebouwen energiezuiniger te maken. Boon Edam introduceert nu een moderniseringspakket dat de energiebesparende eigenschappen van een draaideur verder verbetert.

Het moderniseringspakket bestaat uit:

  • isolatie-upgrade;
  • toepassing van richtingsgevoelige sensoren;
  • LED-verlichting met slimme aansturing.
>30% verbeterde luchtdichtheid

De draaiende deurvleugels van een draaideur zijn doorgaans voorzien van tochtborstels van paardenhaar. Door speciale tochtborstels van paardenhaar te combineren met een neopreen inleg en door de verlichtingsarmaturen aan te passen, is de luchtdichtheid van de draaideurconstructie met méér dan 30% verbeterd.

Richtingsgevoelige sensoren

Automatische draaideuren bevatten een sensor die naderende personen detecteert. Conventionele sensoren maken echter geen onderscheid tussen personen die de deur naderen om deze te betreden, te verlaten of voorbij te lopen. Hierdoor draait de deur onnodig en gaat er onnodig energie verloren.
Een nieuwe, richtingsgevoelige sensor detecteert de looprichting van personen en zorgt er zodoende voor dat de deur alleen in beweging wordt gezet als personen de deur ook echt naderen om deze te betreden.
De energiebesparende eigenschappen van de richtingsgevoelige sensor zijn tweeledig: 

  • de deur draait minder waardoor benodigde energie voor de aandrijving wordt bespaard;
  • minder luchtuitwisseling tussen binnen en buiten, zodat het binnenklimaat minder energie behoeft.
LED-verlichting met slimme aansturing

Bij de meeste draaideuren is de verlichting permanent ingeschakeld tijdens kantoortijden. Met een special software-upgrade kunnen de verlichtingstijden worden geoptimaliseerd, waardoor het energieverbruik wordt verlaagd.
In plaats van permanent te branden, zorgen bewegingssensoren ervoor dat de draaideur alleen wordt verlicht als deze daadwerkelijk wordt gebruikt.
Door het gebruik van energiezuinige LED-lampen als oppervlakteverlichting wordt nog eens 50 tot 80% minder energie verbruikt dan halogeenverlichting. Dat in combinatie met het feit dat de levensduur tot 50.000 uur minstens vijftien keer langer is dan die van halogeenverlichting, zorgt ervoor dat de gebruikskosten drastisch worden verlaagd.

 

« Nieuws overzicht