ROCKPANEL gevelbekleding erkend als duurzaam plaatmateriaal

De milieuprestatie van ROCKPANEL producten is getoetst door het Britse Building Research Establishment (BRE) op basis van een uitgebreide levenscyclus analyse.

Op basis van de Environmental Product Declaration (EPD) erkent BRE ROCKPANEL’s onderhoudsarme gevelbekleding in de toepassing met de hoogste A+ en A ratings.

De producten dragen daarmee positief bij aan de duurzaamheid van een gebouw dat bijvoorbeeld wordt getoetst met de BREEAM methodiek.
Een mooie erkenning van de jarenlange investeringen van de ROCKWOOL Groep en ROCKPANEL op het gebied van duurzaam ondernemen.

Levenscyclusanalyse

Keuzes voor duurzame bouwmaterialen moeten berusten op onafhankelijk geverifieerde feiten en cijfers.
Daarom is ROCKPANEL de uitdaging aangegaan en op basis van een Levenscyclusanalyse (LCA) kende BRE ROCKPANEL uitsluitend A+ en A certificeringen toe voor de producten in de toepassing.

Levensduur

De BRE ‘Environmental Profiles Methodology’ hanteert een holistische benadering, waarbij alle aspecten van het product, het proces, het transport en de levensduur worden beoordeeld.
De analyse omvatte de volledige levensduur van de producten: van de winning van het ruwe basismateriaal basalt, tot en met de recycling van het product.
Het natuurlijke basisproduct basalt, de recycling en de 60 jarige levensduur waren positieve factoren voor de uiteindelijke A+ en A scores.

Duurzaamheid toetsen

De verkregen Environmental Product Declaration (EPD) van BRE berust op internationale standaarden en wordt wereldwijd erkend. Dit betekent dat de keuze voor Rockpanel in een duurzaam bouwproject een verantwoorde is.
De resultaten staan toe om uiteindelijk met behulp van methodieken als bijvoorbeeld BREEAM, Greencalc+ of GPR de duurzaamheid van gebouwen te toetsen.

Verder verbeteren

ROCKPANEL blijft ook na deze onafhankelijke toetsing en het verkregen EPD actief om de duurzaamheid van de producten verder te verbeteren. Inmiddels is ook de volledige productie van steenwol producten ten behoeven van ROCKPANEL omgesteld naar groene energie.

 
Kijk voor meer informatie op www.rockpanel.nl/aplus.
Vraag de duurzaamheidsbrochure aan op www.rockpanel.nl/contact.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie