NobelWood biedt volwaardig alternatief voor tropisch hardhout

NobelWood®: gemodificeerd hout op basis van biopolymerisatie.

NobelWood® is een volwaardig alternatief voor tropisch hardhout. Op basis van een nieuwe technologie wordt snelgroeiend naaldhout tot in de kern gemodificeerd.

Het zachte naaldhout wordt door-en-door geïmpregneerd met in water oplosbare biopolymeren afkomstig van suikerrietstengels uit de rietsuikerindustrie.

Hoogwaardig alternatief

De basis is het dennenhout dat afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen op basis van FSC-certificering. Kortom, van duurzaam verbouwd laagwaardig dennenhout wordt met biobased materiaal een hoogwaardig, 100% biologisch alternatief voor hardhout gecreëerd.

 
De milieuvoordelen zijn: geen verdere bedreiging van het tropisch regenwoud en duurzaam hout voor duurzaam bouwen. Met NobelWood, WaxedWood en SafeWood gevelbekleding biedt Foreco nu een compleet assortiment houtproducten voor aan de gevel.

Voordelen van NobelWood
  • biologisch materiaal met een fraaie uitstraling;
  • gelijkmatige vergrijzing en onderhoudsvrij;
  • tot in de kern gemodificeerd met biopolymeren uit suikerriet stengels;
  • goede brandvertragende behandeling mogelijk, Euroklasse B;
  • snel groeiend plantage hout uit niet (sub-)tropische bossen.
Derde DUBOkeur certificaat voor houten geveldelen

Foreco heeft met NobelWood een derde DUBOkeur certificaat voor houten geveldelen ontvangen, voor één bedrijf een uniek tableau.
Het duurzaamheidskeurmerk DUBOkeur wordt afgegeven door het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE). Voor de beoordeling in de toepassing houten gevelbekleding wordt gekeken naar het specifieke toepassingsgebied van een product. Binnen iedere productgroep komen alleen de beste producten in aanmerking voor het keurmerk.
Het doel van het DUBOkeur is dus het topsegment van bouwproducten op milieugebied binnen een toepassingsgebied herkenbaar te maken. Voor de beoordeling worden verschillende milieueffecten in kaart gebracht. Naast de effecten van CO2 op het broeikaseffect zijn er nog vijftien milieueffecten.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie