Zuiver zink basis voor duurzame bekleding

Duurzaam Bouwen met NedZink NTZ.

NedZink NTZ®, titaanzink van NedZink, wordt veelal toegepast voor de bekleding van daken, gevels en voor HWA-systemen. Geen wonder want NedZink NTZ® heeft ideale eigenschappen.

 
Het combineert een zeer lange levensduur met uitstekende verwerkbaarheid. Daarbij gaat de duurzaamheid samen met optimale esthetische mogelijkheden.

Corrosieweerstand

NedZink materiaal wordt gemaakt door aan zuiver zink (99,995%) kleine hoeveelheden titaan en koper toe te voegen. Hierdoor ontstaat een metaal dat sterk en duurzaam is en bovendien uitstekend vervormbaar en verwerkbaar.
Door deze intrinsieke eigenschappen kan mooi strak werk worden geleverd. De eigenschap die NedZink NTZ bij uitstek geschikt maakt voor dak- en gevelbekleding en voor HWA-systemen, is de buitengewoon grote corrosieweerstand.
Onder invloed van de buitenlucht vormt zich spontaan een beschermende patinalaag die het zink optimaal beschermt tegen corrosie met als resultaat een zeer lange levensduur.

Volledig hergebruik

Oud bouwzink wordt volledig gerecycled. Omdat zink hersmolten kan worden zonder verlies van eigenschappen, heeft het na de eerste gebruiksfase nog een zeer hoge metaalwaarde.
Zinkafval van bouwzink kan worden onderverdeeld in:

  • snijafval (na verwerking van nieuw bouwzink);
  • bouwzink-schroot (na vervanging en onderhoud van bouwzink en sloop van gebouwen).

Dankzij een netwerk van inzamelaars en de hoge waarde van het ingezamelde zink wordt dit zinkafval daadwerkelijk volledig hergebruikt.
Zink past in een duurzame samenleving omdat zink:

  • een uitstekend milieuprofiel heeft: een lage CO2 footprint en meer dan 90% recycling;
  • op een verantwoorde wijze wordt geproduceerd, ontwikkeld en toegepast;
  • een essentieel metaal is voor het leven van mens, dier en plant.
« Nieuws overzicht