REHAU ontwikkelt duurzaam: GENEO en AWADUKT THERMO

Duurzame en energiebesparende raam/deursystemen.

De nieuwste trend is om zaagafval of oude kunststofkozijnen cradle to cradle in te zetten. De overtreffende trap in de toch al moderne techniek van glasvezel geboden PVC profielen, biedt naast milieuvriendelijkheid ook een lagere investering van de nieuwe

 
Bij het vervangen van kunststofkozijnen uit de periode tussen 1975 tot 1995, waar nog vele witte vlakke profielen werden toegepast, worden deze bestaande kunststofkozijnen volautomatisch ontleed van hang- en sluitwerk, staal en dichtingen om daarna weer te worden opgewaardeerd naar de huidige stand van de materiaaleigenschappen.

Luchtdicht ventileren

GENEO profielen zonder staal met 3 dichtingen zorgen voor een hoge luchtdichtheid en een prima U-waarde die kleiner is dan 0.8.
Voor ventilatie is er AWADUKT THERMO, een energiezuinig lucht aardwarmtewisselsysteem die de buitenlucht in de zomer koel en fris binnen brengt. Beide systemen zijn duurzame ontwikkelingen van REHAU.

Energiebesparing

De frisse buitenlucht wordt bij een AWADUKT THERMO systeem via een RVS aanzuigtoren en het buizensysteem aangezogen. Deze lucht wordt in de zomer door de bodem gekoeld, en komt dan gekoeld en met een aangename relatieve luchtvochtigheid via een WTW-installatie in het gebouw.

 
Hierdoor is geen dure, energieverslindende airco-installatie nodig. Ook in de winter biedt het systeem voordelen. Als voorbeeld: de aanvoer luchttemperatuur in een woning uitgevoerd met AWADUKT THERMO is bij minus 18 graden, niet onder de 12 graden boven nul geweest (winter 2011).

Luchtdicht bouwen en monteren van gevelelementen wordt vanaf 2015 een voorwaarde!

 
Bekijk ook www.rehau.com

« Nieuws overzicht