Wilt u camerasystemen (CCTV) projecteren en installeren?

Volg dan één van de cursussen CCTV van Kenteq.

Na het volgen van de CCTV-cursussen weet u welk materiaal u kunt inzetten, wat de wet voorschrijft en hoe u de wensen van uw klant inventariseert en een projectering maakt.

Wie mag beveiligingscamera’s (CCTV) installeren?

Alleen bedrijven die het certificaat Erkend CCTV-installatie en projecteringsbedrijf hebben, mogen beveiligingscamera’s (CCTV) installeren.

 
Met zo’n certificaat onderscheidt u zich in de markt als deskundig bedrijf. U geeft ermee aan dat u zich conformeert aan de richtlijn die is opgesteld door CCV voor de borging van de kwaliteit van installaties. Dit geeft eindafnemers een extra stuk vertrouwen.

Aan welke eisen moet u voldoen?

 
Aan CCTV-installateurs stelt het CVV de volgende eisen:

  • u bent ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met de vermelding dat het uitvoeren van beveiligingswerkzaamheden één van uw bedrijfsactiviteiten is;
  • in uw bedrijf is tenminste één projecteringsdeskundige CCTV werkzaam die in het bezit is van de juiste diploma’s;
  • uw installatiedeskundigen beschikken over een diploma MBV of TBV en wanneer u gebruik maakt van IP-technieken hebben zij de opleiding IP-beveiliging gevolgd.
BRL

Personen die werkzaamheden uitvoeren in het kader van de Beoordelingsrichtlijn Cameratoezicht Openbare plaatsen beschikken over een Verklaring van betrouwbaarheid. De beoordelingsrichtlijn (BRL) is te vinden op de website van het CCV.

Aanvullende eisen

Aanvullend zijn er een aantal andere eisen zoals het hebben van een kwaliteitsmanagementsysteem. U dient te beschikken over de relevante voorschriften, normen en richtlijnen voor camerasystemen.

Informatie

Voor informatie over de BRL Cameratoezicht, zie CCV informatie.

 
Wilt u één van de CCTV-cursussen van Kenteq volgen, kies dan uit:

 
U kunt ook contact opnemen met het Serviceteam van Kenteq via serviceteam@kenteq.nl of (088) 444 99 00.

« Nieuws overzicht