Gezond ventileren… zonder lawaaihinder

RENSON® besteedt veel aandacht aan de geluiddempende kwaliteiten van zijn systemen.

‘Ik word gek van die herrie!’ Een uitspraak, die lang niet overdreven is, want lawaai kan vervelende gevolgen hebben voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Daarom is het beperken van lawaaihinder ook bij ventilatie en zonwering van belang.

 
RENSON besteedt dan ook veel aandacht aan de geluiddempende kwaliteiten van zijn systemen.

Ventilatie en akoestiek

Met zijn Invisivent EVO biedt RENSON een discreet zelfregelend ventilatierooster: het wordt boven op het raamprofiel achter slag geplaatst en is bijna onzichtbaar voor het oog. Vandaag levert RENSON een Invisivent EVO voor elke toepassing!
Voor ruimtes met kleine ramen waar toch een toereikend debiet moet worden bereikt, ontwikkelde RENSON de Invisivent EVO HF met een debiet 30 % hoger dan bij de standaardversie. Daarnaast ontwikkelde RENSON een Invisivent-rooster voor toepassing op plaatsen met hogere windbelasting, bijvoorbeeld aan de kust of bij hoogbouw tot 45 meter: de nieuwe Invisivent EVO HR.

Akoestische isolatie

Voor gebouwen langs een drukke weg of in een lawaaierige buurt biedt RENSON de akoestische Invisivent EVO AK. Afhankelijk van het gewenste luchtdebiet en de geluidsdemping zijn 4 versies beschikbaar:


  • de Basic-versie combineert een debiet van 57,2 m³/h/m met een akoestische isolatie in open stand van 34 dB;
  • de High-versie garandeert een luchtdoorlaat van 41,7 m³/h/m en een geluidsdemping in open stand van 39 dB;
  • de Extreme-versie biedt een uitzonderlijke akoestische isolatie van 48 dB en een luchtdoorlaat van 9,9 m³/h/m;
  • de Ultra-versie (nieuw) garandeert een debiet van 33 m³/h/m en een geluidsdemping van 43 dB garandeert.
Zonwering en ventilatie en akoestiek

Nieuw is de Fixvent Mono AKEVO, een combinatie van een zelfregelend ventilatierooster en een windvast (in gesloten positie) zonweringdoek die tevens fungeert als een muggenraam. Het gebruik van akoestisch vulmateriaal verhoogt bovendien het akoestisch comfort.

 
Deze Fixvent Mono AKEVO garandeert een hoog debiet van 73 m³/h/m bij 2 Pa. Ook de akoestische waarde (40 dB) en de U-waarde (0,97 W/m².K) zijn aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de bestaande Screenvent Mistral AK.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie