Duco voorziet ‘De Poorters van Montfoort’ van verse lucht

Duco schrijft mee aan succesvol Active House renovatieverhaal in Montfoort.

‘De Poorters van Montfoort’ is het eerste renovatieproject in Nederland dat volgens de principes van Active House uitgevoerd werd en waarbij een A++ label behaald werd!

 
Duco Ventilation & Sun Control nam deel en leverde met haar ventilatierooster DucoTop 50 ‘ZR’ een belangrijke bijdrage voor het binnenklimaat. Eén van de pijlers in het project.

Gezond en comfortabel binnenklimaat

Tien sociale huurwoningen werden in Montfoort helemaal gerenoveerd volgens de principes van Active House. Onder meer de VELUX Groep en Danfoss zetten hun schouders onder dit vooruitstrevende project van woningcorporatie GroenWest. Daarbij stond niet enkel de energieprestaties van de woningen voorop, maar werd vooral veel aandacht besteed aan de beleving van de bewoners.
Een gezond en comfortabel binnenklimaat, met veel daglicht vormde het centrale gedachtegoed. Stuk voor stuk belangrijke pijlers binnen de Active House visie die Duco met plezier onderschrijft.

Uitstekend resultaat

Na deze uitgebreide renovatie, werd het energielabel van deze woningen opgeschroefd van E naar A++. Het vernieuwde dak (Rc 4,5 m²K/W) samen met nieuwe kozijnen met triple glas, gevel- (3,5 m²K/W) en vloerisolatie (3,0 m²K/W) zorgen voor een uitstekend resultaat. De woning werd voorzien van lage temperatuurverwarming, aangestuurd door een warmtepomp op buitenlucht.

Natuurlijke ventilatie als basisprincipe

Duco voorzag de woningen van verse lucht door middel van toevoerrooster DucoTop 50 ‘ZR’. Natuurlijke ventilatie is immers één van de basisprincipes bij het Active House concept. Verse lucht die rechtstreeks via de gevel de woning binnenkomt, is immers de meest voor de hand liggende keuze, want de kortste (toevoer)weg is de gezondste. Op die manier staat de bewoner alvast centraal.

Probleemloze integratie

Dit zelfregelend ventilatierooster werd snel en eenvoudig achter het buitenspouwblad aangebracht, zodat het van buitenaf niet zichtbaar is. Ook van binnenuit gezien integreert de DucoTop 50 ‘ZR’ zich probleemloos in het kozijn. Zo blijft een optimaal visueel comfort gewaarborgd.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie