Innovatieve gevels bieden besparing, comfort en veiligheid

Adaptieve gevel past zich aan de omstandigheden aan.

Onder het motto ‘Natuur. Mens. Techniek.’ biedt Schüco de allernieuwste technologieën voor meer energie-efficiëntie, comfort en veiligheid.

 
Bij wisselende klimatologische omstandigheden passen de adaptieve gevels zich steeds aan. Het doordachte ontwerp verhoogt het woon- en leefcomfort in een gebouw op een natuurlijke en duurzame wijze. Naast het uitgekiende design is de montage efficiënter dan ooit.

De oplossingen van Schüco zijn uitermate geschikt als toepassing in utiliteit, zorg, onderwijs en woningbouw, in zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Energieneutraal werken midden in de natuur

Inretail vertegenwoordigt ondernemers in de woon-, mode-, schoenen- en sportbranche en is ontstaan uit een fusie van brancheorganisaties CBW en Mitex. Deze fusie was aanleiding voor het bouwen van een nieuw hoofdkantoor, waarbij de interactie tussen mens en natuur centraal staat.

Ruim uitzicht

De fraaie ligging in Zeist was voor RAU een belangrijk uitgangspunt. Het gebouw telt 2 bouwlagen en bestaat uit 4 vleugels die rond een binnentuin zijn geplaatst. Op de begane grond is een directe verbinding tussen de binnentuin en de aangrenzende natuur. Vanuit alle vertrekken is ruim uitzicht op de omgeving.

 
De nagenoeg volledig uit glas opgebouwde gevel zorgt voor veel daglicht op alle werkplekken en voor een gezonde werksfeer. Zo vervaagt de grens tussen binnen en buiten, waardoor het gevoel ontstaat midden in de natuur te werken. Door allerhande duurzame maatregelen is een zeer energie-efficiënt gebouw ontstaan.

Projectgegevens
  • architect - RAU, Amsterdam;
  • gevelfabrikant - Van Dool Geveltechniek, De Lier;
  • systeemleverancier - Schüco Nederland BV, Vianen;
  • toegepaste systemen - FW 50+.HI, AWS 65, ADS 65.
« Nieuws overzicht