RENSON EXIT 5: innovation meets communication

EXIT 5 toonbeeld van Healthy Building Concept.

Het hoofdkantoor van RENSON in het Belgische Waregem krijgt er een nieuwe dimensie bij. De Belgische specialist in ventilatie en zonwering opent het experience en meeting center: EXIT 5.

Investeren in innovatie en communicatie

De term ‘innovatie’ loopt als een rode draad door de geschiedenis van RENSON. Maar wat ben je met die ontwikkelingen, als ze de markt niet bereiken? Daarom opent de firma met EXIT 5 een opvallend experience en meeting center.

 
Die naam staat voor EXperience, Innovation & Technology. Er is uiteraard ook de link met afrit 5 langs de autoweg E17 om het gebouw te bereiken.

Eisen uitbreiding

De uitbreiding van het opvallende gebouw op stelten moest voldoen aan de volgende eisen:

  • maximale inval van daglicht;
  • aangename en gezonde luchtkwaliteit;
  • wit als hoofdkleur;
  • goede akoestiek;
  • integratie van RENSON-producten (Healthy Building Concept).

 
Hoge glaspartijen met dunne aluminiumprofielen zorgen voor een imposante en uitnodigende façade. De golvende glasgevel (136 m lang) duidt op de beweging van de (ventilatie)luchtstroom.

Showroom

Rechts van de receptiebalie is een ‘dorp’ met verschillende huisjes gebouwd, waar consumenten kunnen kennismaken met verschillende aspecten van ventilatie en zonwering. De bezoeker krijgt er niet alleen een presentatie van de verschillende oplossingen in het RENSON-gamma, maar ervaart er ook echt wat ventilatie en zonwering voor het klimaat in een gebouw kunnen doen.

Meeting center

Vijf vergaderruimtes achteraan vormen de brug tussen de showroom en het meeting center met auditorium, waar groepen tot 300 personen terecht kunnen voor presentaties, opleidingen, productvoorstellingen, en zelfs videovoorstellingen.

 
Zo kan RENSON haar partners en de markt nog sneller en efficiënter informeren en opleiden.

Energiezuinigheid en gezondheid

Uiteraard is er veel aandacht besteed aan energiezuinigheid en gezondheid, dankzij een doorgedreven isolatie, vloerverwarming in combinatie met een lucht-water warmtepomp en het Healthy Building Concept van RENSON.

 
Akoestisch gedempte ventilatieroosters type Sonovent met CO2-sturing zorgen voor de toevoer van verse lucht in de showroom, terwijl de toevoer in het opleidingscentrum via Invisivent ventilatieroosters gebeurt.

 
De CO2-gestuurde RENSON Healthconnector regelt de afvoer van de vervuilde lucht met warmterecuperatie via de lucht-water warmtepomp voor showroom en opleidingscentrum en via een lucht-lucht warmtewisselaar in het auditorium. Dankzij de intensieve nachtventilatie wordt het gebouw tijdens de nacht natuurlijk gekoeld en Fixscreen windvaste screens zorgen dat de temperatuur overdag niet al te hoog oploopt.

 
www.renson.eu

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie