Solatube brengt daglicht door daken, gevels en zelfs door de grond

Mensen floreren beter, kleuren zijn natuurlijker; het hele binnenklimaat fleurt op dankzij Solatube®.

De toepassingsmogelijkheden van Solatube® daglichtsystemen zijn nagenoeg onbegrensd. In platte en schuine daken, door een gevel of door de grond vindt het daglicht zijn weg.

 
Voor de meest unieke daken zijn maatwerk dakdoorvoeren mogelijk. Het verlengen van de systemen tot wel 10 meter, nagenoeg zonder daglichtverlies, is geen probleem.

Op elke gewenste plek

Solatube is continue bezig om de toepassingsmogelijkheden van de daglichtsystemen te vergroten. Dit gebeurt onder andere door het ontwerpen en verbeteren van de dakdoorvoeren. Hierdoor kan Solatube in nagenoeg alle daken ingebouwd worden.

 
Natuurlijk door plat en hellend dak, maar ook door onder andere rieten kappen, golfplaten daken, sandwichpanelen, sneldakpannen en sheddaken is het mogelijk om via het Solatube daglichtsysteem op elke gewenste plek onder het dak daglicht te krijgen.

Gevelset

In bepaalde situaties kan het optimaler zijn om daglicht via de gevel het gebouw binnen te halen. Hiervoor maakt Solatube gebruik van de speciale gevelset. De koepel wordt in de gevel gemonteerd, waarna de tube het daglicht naar de gewenste ruimte transporteert. Het diffuse licht kan vervolgens via de zijmuur de ruimte instromen; of via het plafond wanneer gebruik wordt gemaakt van bochtstukken.

Kelderdoorvoer

Zelfs in kelders is het mogelijk aangenaam daglicht te krijgen. Solatube heeft hiervoor de kelderdoorvoer ontwikkeld. Hiermee kunt u eenvoudig van uw kelder een gezonde leef- of werkruimte maken. In samenwerking met Sterk Beton kan een totaalpakket worden geleverd.

 
De kelderdoorvoer van Solatube is door Sterk Beton reeds geïntegreerd, waardoor de montage snel en eenvoudig te realiseren is. De constructie van het gebouw blijft intact en de kelder kan snel, en voorzien van weldadig daglicht, worden opgeleverd. Na installatie zijn de kosten voor energie nihil, omdat de kunstverlichting alleen ingeschakeld hoeft te worden wanneer het buiten donker is.

Techcomlight

Techcomlight is exclusief importeur van de Solatube daglichtsystemen. De daglichtprofessionals van Techcomlight adviseren op locatie, maken complete lichtplannen en heldere 'profit on investment' berekeningen. Desgewenst kan er ook turn-key opgeleverd worden.

 

« Nieuws overzicht