NedZink NOIR zorgt voor spannend lijnenspel

Woning in harmonie met omgeving dankzij toepassing van zink.

Door zijn prachtige antraciet zwarte kleur kan NedZink NOIR zowel klassiek als modern toegepast worden. Bovendien valt het mooi te combineren met andere natuurlijke materialen.

 
Dit is de reden waarom architecten al vele jaren met zink werken, en met name met NedZink NOIR. Vooral bij villawoningen in het buitengebied, omdat deze woningen in harmonie moeten zijn met hun omgeving. Met zink kan dit bereikt worden.

Duurzame huid

NedZink NOIR kan voor zowel het dak als voor de gevel gebruikt worden. Het past als een soort huid om de woning. Bovendien is het duurzaam wat weer prima aansluit bij de groene omgeving waarin deze villa’s vaak staan.

Lijnenspel

In Ootmarsum staan op de helling van de Kuiperberg 5 grote woningen gebouwd met NedZink NOIR. De ramen vormen speelse en verrassende elementen en samen met het zink zorgen voor ze voor een strak en spannend lijnenspel.

Productbeschrijving

NedZink NOIR is procesmatig gepatineerd NedZink Titaanzink volgens NEN-EN 988, een legering op basis van elektrolytisch zuiver zink met een zuiverheid van min. 99,995% Zn (Z1 volgens EN 1179) met kleine toevoegingen van de legeringelementen koper, titaan en aluminium.

 
NedZink NOIR heeft een antraciet zwarte kleur en wordt voornamelijk gebruikt voor optisch en esthetisch hoogwaardige toepassingen; buiten o.a. voor daken en gevels en binnen voor diverse designtoepassingen. Het enige onderscheid met NedZink NOVA is de antraciet tot zwarte kleur.

 
De chemische samenstelling, de mechanische- en fysische eigenschappen, alsook de maattoleranties zijn bepaald in het KOMO productcertificaat en het productcertificaat van Lloyd’s Register, LRIQS (Approval QIS 122).

 
De gedefinieerde materiaaleigenschappen worden door een onafhankelijk en neutraal onderzoeksinstituut een aantal maal per jaar getoetst. Deze productcertificering en het ISO certificaat 9001:2008 voor het kwaliteitsmanagementsysteem van NedZink borgen een constant gelijkmatig hoog kwaliteitsniveau, voldoen aan eigen normen die ver uitgaan boven NEN-EN988.

 
Bekijk de pdf

« Nieuws overzicht