Fermacell's Powerpanel H2O is ongevoelig voor vocht

Cementgebonden plaat: snelle en eenvoudige toepassing voor stabiele binnen- en buitenwanden van ruimtes met een permanente en hoge vochtbelasting.

De nieuwe variant van de Powerpanel H2O heeft een facetkant van circa 40 mm. De plaat is ongevoelig voor vocht en geschikt voor de afwerking van binnenwanden, plafonds en aftimmeringen van natte en vochtige ruimten.

Naadloze overbrugging

De afgeschuinde panelen zorgen voor een gemakkelijke en stotende montage waarmee snel een vlakke wand is op te trekken.

 
Rechte wanden bouwen is precisiewerk. De Powerpanel H2O-platen worden koud tegen elkaar gezet. Bij het verbinden van rechte platen bestaat de kans dat naden tussen platen net niet op elkaar aansluiten (het zogenaamde wisselen van de platen) en weggesmeerd moeten worden. De afgeschuinde kant zorgt ervoor dat de voegen snel en seriematig afgesmeerd kunnen worden waardoor een naadloze overbrugging ontstaat tussen de vlakke delen van een wand.

Volledig ongevoelig

Natte en extreem vochtige ruimten vragen om stabiele wanden die volledig bestand moeten zijn tegen een permanente en hoge vochtbelasting. De cementgebonden Fermacell Powerpanel H2O platen zijn slijtvast, licht in gewicht en volledig ongevoelig voor water en schimmel.

 
Deze panelen werden tot voor kort voornamelijk gebruikt als wand- en plafondbeplating in vochtige binnenruimten. Nu kunnen ze ook in een buitenomgeving worden toegepast bij gebouwen met een maximale hoogte van 12 meter of bij weg- en waterbouw zoals tunnels, viaducten en stations voor openbaar vervoer.

 
De panelen dienen dan als onderplaat voor allerlei soorten afwerkingen als pleisterwerk en steenstrips in geventileerde vliesgevels. Of als verlaagd plafond, beschut tegen rechtstreekse weersinvloeden. Ze zijn een perfecte ondergrond voor afwerkmortel, verflagen, tegels en pleisterwerk.

Tijdwinst

Op het Floraterrein in Aalsmeer is een bloemenveilinghal (27.000 m2 logistiek vloeroppervlak) gerealiseerd waarvoor Fermacell Powerpanel H2O panelen zijn gebruikt vanwege de waterdichte en de brandwerende kwaliteiten.

 
Ze werden al tijdens de ruwbouw toegepast zodat tegelijkertijd met de afbouw begonnen kon worden.

 
De cementgebonden platen vervingen een multiplex bekisting en dienden tevens als randafwerking tussen wand en plafond. Het resultaat: een behoorlijke tijdswinst in de afwerking van de wanden.

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie