Lichtbouwelementen als gevelbekleding

Lemo Koepels levert ArcoPlus polycarbonaat gevelpanelen

Buiten de gebruikelijke toepassing als lichtdoorlatende gevelstroken worden ArcoPlus panelen steeds vaker gebruikt als gevelbekleding. Door het lichte gewicht laten de panelen zich eenvoudig toepassen als gevelbekleding.

Materialen

Het toepassen van ArcoPlus panelen voor een dichte wand biedt veel mogelijkheden. Door toepassing van diverse kleuren en variatie in de breedte van de luchtspouw kan er veel gespeeld worden met transparantie. Een mooie verticale belijning door toepassing van doorlopende paneelankers of het toepassen van gekleurd doek achter de panelen geeft de architect veel ruimte in zijn keuze van uitstraling.
Ook het toepassen van (Led) verlichting bestaat tot de mogelijkheden waardoor de gevels een echte eyecatcher worden. Door toepassing van een luchtspouw tussen de gevel en de ArcoPlus panelen is het raadzaam de gevel bouwfysisch goed te bekijken. Door de energieopbouw is ventilatie een belangrijk punt.

Montage

De ArcoPlus panelen kunnen geplaatst worden op bijna elke achterliggende constructie. Dit kan beton, steen, sandwich panelen of zelfs binnendozen zijn. Door toepassing van speciale paneelankers kunnen de panelen op elke gewenste afstand van de achterwand geplaatst worden.

Nieuws

Sinds kort zijn de ArcoPlus panelen ook leverbaar in een dikte van 60 mm. Er is gekozen voor het hoogst mogelijke aantal wanden namelijk 13-wandig, waardoor een ongekende isolatiewaarde van 0,8 W/m²K bereikt wordt.
Ook voor deze panelen hebben wij een uitgebreid scala aan profielen (ook met thermische breuk) en paneelankers in ons assortiment om voor elke toepassing een oplossing te kunnen bieden.

 

« Nieuws overzicht