Nieuwe Efaflex geïsoleerde spiraaldeuren isoleren nog beter

Maximale warmte-isolatie met EFA-THERM®-lamellen.

EFAFLEX biedt met de EFA-SST spiraaldeuren wereldwijd de eerste snelloopdeur met standaard thermisch gescheiden isoleerlamellen. Hierdoor worden afhankelijk van de deurgrootte isolatiewaarden tot 0,7 W/m²K bereikt.

 
De wereldwijd stijgende prijzen voor energie hebben EFAFLEX ertoe gebracht de snellopende spiraaldeuren voor halafsluiting volledig nieuw te ontwerpen. Het nieuwe technische concept markeert een verbetering van de fysieke eigenschappen van het deurblad en een verbetering van de functionaliteit.

Hoogste rendement door de EFA-THERM-lamel

De nieuwe generatie snelloop-spiraaldeuren van Efaflex zijn speciaal ontworpen om energieverlies tegen te gaan. Efaflex is de enige fabrikant die zijn deuren standaard uitrust met lamellen met thermische onderbreking en PU foam isolatievulling: de EFA-THERM-isoleerlamel. Dankzij deze lamel wordt er een warmte-isolatie bereikt tussen de 0,7 en 1,4 W/m2K (afhankelijk van de deurgrootte). Naast de energiebesparende factor is de deur ook zeer geluidsisolerend en wordt het rendement verhoogd door de geringe openingstijd van de deur.

De deur voor gekoelde ruimten: EFA-SST-ISO-60

Deuren in gekoelde ruimten moeten bestand zijn tegen zeer hoge belastingen. De EFA-SST-ISO-60 met lamellen van 60mm dik is de ideale afsluitdeur als bij zeer frequente openingen een veeleisende isolering gewenst is, bijvoorbeeld in koelcellen. Een constante en exacte koeling is hier vereist om een gelijkblijvende kwaliteit te garanderen. Juist deuren zijn hier een gevoelige overgang tussen twee temperatuurzones.

Innovatie: EFA-SST-TK-100 vriesceldeur

Het is de eerste één-deursoplossing voor koel- en vrieshuizen wereldwijd, die gelijktijdig hoge openingssnelheden en een hoge isolatiewaarde behaalt. Producten die opgeslagen liggen in koelhuizen worden tijdens de opslag en transport telkens onderbroken in het koelproces. Dit vereist enorm veel energieverbruik.

 
De montage van de nieuwe vriesceldeur met speciale geïsoleerde lamellen van 100mm dik, de Efaflex TK-100, minimaliseert het temperatuurverlies en is toepasbaar tot -30°C. De deur is voorzien van een speciale afdichtingsmechanisme die de deur hermetisch afsluit.

« Nieuws overzicht