Isoleren van complexe constructies: Warmteplan adviseert

Warmteplan heeft jarenlange ervaring met cellulose isolatiemateriaal.

De werking van thermische isolatie berust op luchtinsluiting in het isolatiemateriaal. Voorwaarde voor de isolerende werking van deze luchtinsluitingen is hun bescherming tegen luchtbeweging.

 
Daarom is bij een optimale isolatieconstructie het isolatiemateriaal van alle kanten afgesloten (van binnen luchtdicht - van buiten winddicht) en is luchtcirculatie in en rond de isolatie onmogelijk.

 
Wind- en luchtdicht

De winddichting verhindert dat er koude lucht door de isolatie stroomt. De luchtdichting beschermt tegen het binnendringen van vochtige binnenlucht en aldus tegen condensvocht en schimmel. Indien het isolatiemateriaal niet goed aansluit en/of kieren bevat kan luchtcirculatie ontstaan en de isolerende werking sterk gereduceerd worden.

 
Cellulose

In praktijk blijken er al bij eenvoudige, rechte constructies veel uitvoeringsfouten gemaakt te worden bij het aanbrengen van de isolatie, in de vorm van kieren en luchtkamers en gebrekkige dichting. Bij complexe vormen en aansluitdetails is dat percentage nog veel hoger.

 
Toepassing van losse cellulose isolatievlokken geeft hier een aantal grote voordelen:

  • volledige en homogene vulling zonder kieren en luchtkamers;
  • gemakkelijke en snelle verwerking;
  • geen snijverlies.

Daarbij komen de voordelen van het cellulose isolatiemateriaal zelf.

 
Wind- en luchtdicht

Het getoond project bestaat uit een rond gezet regelwerk met triplex beplating aan de buitenzijde en ProClima DB+ luchtdichting aan binnenzijde.

 
Zowel de beplating als de folie zijn zorgvuldig wind- en luchtdicht aangebracht. De isofloc cellulose wordt vervolgens in de constructie ingeblazen.

 
Jarenlange ervaring

Warmteplan heeft jarenlange ervaring met adviseren en aanbrengen van hoogwaardige thermisch- en akoestisch isolerende dak- en gevelconstructies voor zowel nieuwbouw als renovatie.

« Nieuws overzicht