VEKA profielen in bekroond passiefhuisproject

Woningcorporatie Woonbeheer Borne ontving de Passiefhuis Award 2012 voor nieuwbouwproject te Borne

De kunststof profielsystemen van VEKA passen perfect bij het passiefhuisconcept. Ze bewijzen zich keer op keer in projecten.

Illustratief is bijvoorbeeld het nieuwbouwproject te Borne waarvoor Woningcorporatie Woonbeheer Borne de Passiefhuis Award 2012 ontving.

Prijsvraag

Voor het project had Woonbeheer Borne een prijsvraag uitgeschreven. Hieruit waren aannemer Oude Lenferink Bouw uit Hardenberg en Beltman Architecten uit Enschede naar voren gekomen. Aannemer Oude Lenferink schakelde de andere partijen in, waaronder kozijnenfabrikant WENEKO in Dinxperlo. Het project betrof zes eengezinswoningen in de Welemanstraat te Borne, die qua stijl en uitstraling aansluiten bij het karakter van de jarenvijftigwijk. De nieuwbouwwoningen voldoen aan het Keurmerk Passief Bouwen.

Zorgvuldig afgedicht

De woningen zijn zongericht en luchtdicht gebouwd. Ze zijn uitgerust met energiebesparende voorzieningen, waaronder gebalanceerde ventilatie met warmterugwinning en een zonneboiler voor warm water. Wanden, vloeren en daken zijn geïsoleerd. De woningen zijn voorzien van kunststof kozijnen in combinatie met triple glas. In de kozijnen, die geproduceerd en gemonteerd zijn door WENEKO, is het kunststof profielsysteem Alphaline van VEKA toegepast. Uiterste zorg werd besteed aan de luchtdichte plaatsing van het stelkozijn tegen het binnenspouwblad. De luchtdichtheid van de woningen werd gecheckt met een blowertest.

VEKA ontwikkelt door

De markt groeit door naar nóg energiezuiniger, betere warmte-isolatie en meer comfort. VEKA speelt daar actief op in. Bijvoorbeeld met SOFTLINE 82, VEKA’s profielsysteem voor inbouwdiepten vanaf 80 mm. SOFTLINE 82 is ideaal voor passiefhuis en functioneert optimaal in combinatie met zware beglazing. Zoals alle profielsystemen van VEKA is SOFTLINE 82 volledig recyclebaar. Het is leverbaar in het hele VEKA-gamma van kleur- en decorvarianten.

Ondersteuning

Architecten en bouwers van passiefhuisprojecten kunnen rekenen op ondersteuning van VEKA. Voor elk kozijn kan de juiste isolatiewaarde worden berekend met de speciale architectencd-rom van VEKA. Op het partnerforum is het laatste nieuws te vinden, bijvoorbeeld over nieuwe profielen en certificaten. Wie zich registreert op http://www.vekakozijn.nl/vekanl/divers/nl/partnerforum.htm krijgt direct toegang tot de gewenste data, als pdf, dwg of dxf.

« Nieuws overzicht