Twee Red Dot Awards voor radiatoren Jaga

Beide toestellen zeer geschikt voor lage temperatuurverwarming

De jury prees het ontwerp van de radiatoren die hedendaags design combineren met top technologie.

Op 1 juli nam Jaga twee Red Dot Awards in ontvangst in de categorie Product Design, voor de radiatoren Scape DBE en Jaga Freedom.Red Dot is een  gerenommeerde internationale onderscheiding voor producten en productontwerp.

Modulair

De Scape DBE radiator heeft een vernuftig modulair systeem dat uit verschillende voor- en achterzijden bestaat. Die kunnen op een gevarieerde manier aan elkaar geschakeld worden tot een eigen patroon. Door de onzichtbare scheiding tussen de profielen lijkt Scape uit één stuk opgebouwd, in plaats van uit losse profielen. Toch wordt maar één aluminium extrusieprofiel gebruikt. Scape is voorzien van Jaga DBE (Dynamic Boost Effect), een speciaal voor Low-H2O radiatoren ontwikkeld systeem dat het vermogen 2 tot 3 maal vergroot.

Licht golvend

Technologie en design gaan hand-in-hand bij de Jaga Freedom. De modulaire behuizing is gebaseerd op een licht golvend, dubbelwandig profiel uit gerecycled aluminium. Hij heeft een strak aluminium rooster met zwarte rubberen inlegstrip. De Freedom is geschikt voor verwarming, koeling en verluchting en maakt daarvoor gebruik van een dynamisch systeem met ultrastille en energiezuinige ventilatoren. Beide radiatoren worden in 2014 op de VSK geïntroduceerd.

Red Dot Award

De Red Dot Award wordt jaarlijks uitgereikt door een professionele jury van architecten en ontwerpers en is wereldwijd een belangrijke en prestigieuze prijs voor industrieel ontwerp. De jury beoordeelt de producten onder meer op innovatie, originaliteit en kwaliteit. De editie van 2013 had 4.662 inschrijvingen van ongeveer 1.865 bedrijven, designers en architecten uit 54 landen.

Boek Jaga CEO Jan Kriekels

Jaga heeft zich in een halve eeuw internationaal op de kaart gezet als toonaangevende partner voor oplossingen voor verwarming, koeling en ventilatie. Respect voor de natuur is één van de kernwaarden. Van Jaga’s CEO Jan Kriekels verscheen recent het boek ‘Innovate or die’, geheel in de geest van die kernwaarde. Hij geeft in dit boek zijn bijzondere kijk op een duurzame toekomst. Als creatieve econoom met een antropologische achtergrond neemt hij de lezer mee in zijn zoektocht naar een universeel overlevingsmodel voor mens, onderneming en samenleving.

Jaga Konvektco

Jaga Konvektco is als Nederlandse importeur verantwoordelijk voor de verkoop van ongeveer één derde deel van de totale productie van Jaga. Met 35 medewerkers adviseert en begeleidt Jaga Konvektco klanten bij de juiste keuze in de brede verwarmings-, koelings-, en ventilatieoplossingen. Een goed binnenklimaat, gebruikersgemak en comfort staan hierbij voorop.
Kijk voor meer informatie op www.jaga.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie