Solatube SmartLED: overdaglicht en ’s avonds leds

SmartLED combineert kosteloos daglicht met ultrazuinige leds.

Solatube® SmartLED is de unieke combinatie van kosteloos daglicht en ultrazuinige leds. Overdag geniet u van de weldaad van gratis daglicht op praktisch elke plek onder het dak door het Solatube® daglichtsysteem.

 
Maar overdaglicht stopt ’s avonds... Dan vult SmartLED automatisch aan met duurzame ledverlichting. De energiekosten blijven minimaal en binnenruimtes zijn altijd goed verlicht.

Dag- en ledlichtsysteem

Dankzij deze unieke combinatie van de SmartLED en Solatube ontstaat er een geïntegreerd dag- en ledlichtsysteem, waardoor slechts één armatuur aan het plafond nodig is. Uiteraard zijn de vele voordelen van het Solatube daglichtsysteem, zoals UV-werend, warmtewerend en snelle montage, ook van toepassing op het SmartLED systeem.

Winnaar Spirit of Innovation Award 2013

De uniekheid blijkt ook doordat SmartLED winnaar is van de Spirit of Innovation Award 2013, een prijs voor het product die op een vernieuwende manier bijdraagt aan energiebesparing.

 
De jury over SmartLED: “Door de combinatie van de Solatube en de SmartLED is er nu één product welke twee keer energie bespaard. Dit is zeker vernieuwend te noemen. Het totaalconcept in combinatie met toepassingmogelijkheden voor de gebouwde omgeving heeft de jury met veel overtuiging doen besluiten om Techcomlight als winnaar te kiezen.”

Lichtbeheer

De SmartLED kan gebruik maken van een sensor om de hoeveelheid licht precies op de behoefte af te stemmen. De sensor meet zowel de daglichtintensiteit als beweging. Hierdoor schakelt de SmartLED enkel in wanneer het lichtniveau onder de minimale lichtinstelling komt én er daarnaast ook beweging wordt waargenomen.

 
Enkel instelling op beweging of lichtniveau is natuurlijk mogelijk. Om te voorkomen dat de SmartLED ’s nachts gaat branden door bijvoorbeeld huisdieren, kan de verlichting compleet gedimd worden door middel van een schakelaar. Doordat de leds standaard zijn uitgerust met DALI is lichtbeheer op afstand geen probleem.

SmartLED heet inmiddels TechLED

« Nieuws overzicht