Eén met de natuur met wit cement van CBR

ENCI levert betonmortel op basis van wit cement.

In de buurt van Eindhoven staat een stralend witte villa die sereniteit uitstraalt en zo wonderwel past in de rustige, groene omgeving.

Die serene look werd gerealiseerd met betonmortel op basis van wit cement van het Belgische CBR, in Nederland op de markt gebracht door ENCI.

Schoon wit beton

Ook in de villa geeft wit de toon aan. Aannemer BurgtBouw uit Deurne gebruikte schoon wit beton met wit cement Blancbel-CEM I 52,5 N.

 
Richard Brouwer, Accountmanager Wit Cement bij ENCI: “Dit cement, geproduceerd in het Belgische Harmignies, bestaat voor 80 % uit natuurlijk en puur wit krijt. Het heeft een zuivere, constante en homogeen witte kleur en geeft wit beton een heldere en uniforme tint. De constante helderheid van ons cement is een absoluut kwaliteitscriterium en bepaalt de hele productie.”

Ruwe bekisting

Het beton voor de karakteristieke villa werd uit de kist geleverd en ter plekke gestort. De structuur en textuur van een betonoppervlak geven vaak een extra dimensie aan een bouwwerk. Die structuur wordt bepaald door de bekistingspanelen. Voor de villa in de buurt van Eindhoven werd gebruikgemaakt van ruw gezaagde delen, zoals toegepast in architectuur van de jaren 1970. Ruwe bekisting maakt opnieuw furore in de betonbouw.

Vormvrijheid

Waarom de keuze voor betonmortel?
Dit bouwmateriaal geeft de ontwerper de grootste vormvrijheid. Dankzij de betontechnologische vooruitgang en de verbeterde uitvoeringstechniek, is er een hernieuwde belangstelling voor stortklaar zichtbeton of schoonbeton.
In het werk gestort wit cementbeton is een duurzaam en economisch bouwmateriaal dat volledig afgestemd kan worden op de omgeving. De witte villa in de buurt van Eindhoven is hiervan een uitstekend voorbeeld: het serene wit van het bouwwerk harmonieert mooi met de rustige, bosrijke omgeving.

« Nieuws overzicht