Ventilatie voor kruipruimtes nu met meer luchtdoorlaat en nóg flexibeler

Tilmar BV ontwikkelt nieuw type renovatiekoker T050-A.

Meer luchtdoorlaat, flexibiliteit en tijdwinst: daarvoor staat het nieuwe type renovatiekoker, ontwikkeld en op de markt gebracht door Tilmar BV.

  
De renovatiekoker (ook wel bekend onder de naam T050-A) is uitermate geschikt voor gebouwen waar achteraf ventilatie moet worden aangebracht in kruipruimtes, bijvoorbeeld na het aanbrengen van spouwmuurisolatie.

Eenvoudig te plaatsen

Het nieuwe systeem is zeer eenvoudig en doeltreffend toe te passen. De renovatiekoker is onder elke hoek te plaatsen, onafhankelijk van het niveau van het maaiveld en de vloer. Na het boren van het gat kunt u de ventilatiepijp eenvoudig met de hand in de muur plaatsen en fixeren. De ventilatiekoker is namelijk voorzien van een roestvrijstalen veer zodat de koker op de gewenste positie in de muur blijft zitten. Het bijbehorende 'slimme' muurrooster doet de rest.

 
Het muurrooster kan namelijk met 2 of 4 schroeven worden bevestigd. De gaten die niet worden gebruikt, zijn na bevestiging niet zichtbaar. Het materiaal, slagvast ABS, kan ook prima worden verlijmd. Overigens zijn deze roosters in 4 kleuren leverbaar; zwart, grijs, bruin en wit.

Onafhankelijk plaatsen

Doordat de componenten los van elkaar worden toegepast, kunt u zelfs kiezen voor een ander rooster, bijvoorbeeld een RVS voorzetrooster. Door het flexibel kunnen plaatsen van het muurrooster ten opzichte van de ventilatiepijp, kan het rooster optimaal buiten de voeg in de steen worden gezet. De slimme combinatie van de onafhankelijk van elkaar te plaatsen ventilatiepijp en muurrooster, levert naast flexibiliteit ook een flinke tijdsbesparing op.

 
De ventilatiepijp is gemaakt van PP en heeft een doorsnede van 50 mm.

 
Voor meer informatie bezoek www.tilmar.nl

 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie