Perla OP 0.95 bekroond met Cradle to Cradle Silver certificaat

Armstrong is continu bezig met de ontwikkeling van duurzame plafondsystemen.

Bij toekenning van het Cradle to Cradle® Silver certificaat worden alle materialen en bedrijfsprocessen bekeken. Daarbij wordt onderzocht of het product veilig is voor mens en milieu en of materialen zijn te recyclen tot nieuwe producten.

 
Al eerder dit jaar ontving Armstrong de Basic editie van het certificaat en nu dus de Silver editie. Met dit certificaat toont Armstrong wederom de focus voor innovatie, duurzaamheid en kwaliteit.

Duurzaam ontwerpen

Armstrong erkent het belang van ecologische bewustwording in de bouw en is de enige fabrikant in Europa met een Cradle to Cradle plafondsysteem. Armstrong richt zich op volledige integratie van Cradle to Cradle in het bedrijf.

 
Cradle to Cradle is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen. De kern ervan ligt in het concept dat alle gebruikte materialen na hun leven in het ene product nuttig kunnen worden ingezet in een ander product, zonder kwaliteitsverlies.

 
Cradle to Cradle ontwerpen en producten zijn veilig, gezond en winstgevend én hebben een economische, ecologische en maatschappelijke functie voor producten, processen en systemen.

Hergebruikt materiaal

De Perla OP 0.95 is een plafondsysteem van de nieuwe generatie duurzame en akoestische plafonds met de OP-technologie. Dit plafond biedt een uitstekende geluidabsorptie en lichtreflectie.

 
De Perla OP 0.95 heeft een ISO 5 cleanroom classificatie en de laagste rating van emissie van de vluchtige organische stoffen. Het spreekt voor zich dat bij het productieproces geen vervuilde stoffen worden gebruikt; het plafond bestaat al voor 53% uit hergebruikt materiaal.

Verbetering luchtkwaliteit

Het Perla OP 0.95 plafond is volledig recyclebaar en maakt onderdeel uit van het Armstrong Plafond Recyclingprogramma. Het plafond draagt actief bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit: de hoge densiteit houdt stofdeeltjes tegen en voorkomt filtereffect. Dankzij de uitstekende thermische isolatie leveren de tegels ook een hoge energieprestatie. De lange levensduur van de plafonds zorgt voor een nóg verdere beperking van de ecologische voetafdruk.

 
Meer technische gegevens van dit akoestisch plafond 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie