Het nieuwe wit is geel

Wit cement van ENCI/CBR kleurt parkeergarage Utrecht geel.

Hoe krijg je een betonnen vloer mooi geel van kleur? Met wit cement van het Belgische CBR, in Nederland op de markt gebracht door ENCI. Het beste bewijs daarvan vind je in Utrecht.

 
Sinds 1 oktober kan iedereen er zijn auto kwijt: in een gloednieuwe parkeergarage met opvallend gele betonnen loopstroken en een geel-beige klimmuur op basis van wit cement.

Heldere uitstraling

Op de begane grondvloer van parkeergarage P+R De Uithof zijn een fietsenstalling en een bus- en tramhalte. Wie uit bus of tram stapt, loopt verder op stroken in geel beton. ENCI leverde voor de loopstroken in en ook rond de parkeergarage wit cement CBR Blancbel-CEM I 42,5 N.

 
Richard Brouwer, Accountmanager Wit Cement bij ENCI/CBR: ‘Een gele betonnen vloer van een dergelijke uitstraling krijg je alleen door wit cement te gebruiken.’

Referentieproject

Betonproducent Theo Pouw Utrecht verwerkte 361 ton wit cement in bijna 1000 m3 gekleurd beton voor het terrein rond de parkeergarage. Betontechnoloog Maarten Langerak: "Het is een uitzonderlijke hoeveelheid gekleurd beton." Ook voor ENCI/CBR is P+R De Uithof een uitzonderlijk project qua omvang. Het resultaat is alleszins geslaagd.

 
Richard Brouwer: "Samen met de klimmuur is dit een referentieproject. En dat kun je alleen maar bereiken als alle partijen zich daarvan bewust zijn en goed samenwerken."

Klimmuur

Hurks prefabbeton maakte de prefab-elementen voor de geel-beige klimmuur aan de zuidgevel van de parkeergarage.

 
Jacco van Dijk, Directeur Hurks prefabbeton in Veldhoven: "We gebruikten daarvoor CBR Blancbel CEM I 52,5 R. Dit type wit cement heeft een hoge aanvangssterkte en dat is essentieel voor ons, want wij moeten daags na het storten al ontkisten. In al ons gekleurd, esthetisch beton passen wij al jaren tot grote tevredenheid wit cement CBR Blancbel toe."

« Nieuws overzicht