Tarkett wint Sustainable Innovation Award 2013

Onlangs ontving Tarkett de Responsible Innovation Prize in de 6e editie van de Innovation Management Awards.

Tarkett is uiteraard erg blij met de award voor ‘Sustainable Innovation’ die haar inzet voor duurzame ontwikkeling erkent. In de afgelopen jaren is een ambitieus programma van eco-innovatie opgezet voor alle vloer- en sportoplossingen.

 
De ambitie is om oplossingen te ontwikkelen die de gezondheid van de gebruiker en het binnenmilieu verbeteren en het milieu respecteren.

 
In 2011 stelde Tarkett zichzelf ten doel het Cradle to Cradle-principe te hanteren met als uitgangspunt het ontwerpen van producten die herhaaldelijk kunnen worden gerecycled tot nieuwe producten. Deze eco-innovatieve aanpak heeft betrekking op de diverse fasen van de productlevenscyclus:

  • keuze van materialen die goed zijn voor de gezondheid en het milieu;
  • verantwoord gebruik van grondstoffen;
  • minimaliseren van het verbruik van grondstoffen;
  • welzijn van de gebruiker (luchtkwaliteit binnenshuis);
  • gemak van installatie en onderhoud van producten;
  • hergebruik en recycling van materialen als basis voor nieuwe producten.
Ftalaat-vrij

Tarkett wordt algemeen erkend voor het vermogen om de hoogste kwaliteitsnormen voor het milieu te waarborgen. Tarkett heeft een VOS uitstootvermindering voor haar elastische vloeren met niveaus van 10 tot 100 keer lager dan de strengste regelgeving. Tevens heeft Tarkett onlangs aangekondigd een nieuwe ftalaat-vrije technologie in 2014 in te zetten voor al haar vinyl geproduceerd in Europa.

 
Deze nieuwe ftalaat-vrije producten zijn ontwikkeld om het binnenmilieu en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het gebruik van sommige ftalaat-vrije weekmakers wordt al aanbevolen bij verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen en is verplicht voor speelgoed voor kinderen jonger dan drie jaar.

 

« Nieuws overzicht