Gira Automatic-schakelaar 2 zorgt voor dubbele veiligheid

Gira Automatic-schakelaar 2 voor hoge inbouwzone. Zeker is zeker.

Met de nieuwe automatic-schakelaar 2 voor hoge inbouwzone zorgt Gira voor dubbele veiligheid rondom het gebouw: buiten blijven ongewenste personen op afstand, binnen zorgt hij voor individueel comfort.

  
Door middel van nieuwe optische detectie-elementen met dubbele sensoren heeft Gira behalve het detectiegebied ook de detectiekwaliteit van de schakelaar verbeterd. Als Standaard- of Comfort-variant kan de schakelaar, afgestemd op de betreffende eisen, in en om het gebouw worden ingezet.

Onderkruipen

Speciaal voor hoge inbouwzones van 2,20 m heeft Gira het detectiegebied van de schakelaar kunnen uitbreiden tot 12 x 6 m tangentiaal en 8 x 4 m radiaal. Hiermee wordt een waarnemingshoek bereikt van 180° zodat ‘onderdoorkruipen’ praktisch onmogelijk is en zo voor meer veiligheid zorgt, vooral buiten rondom het gebouw.

Integratie

De automatic-schakelaar 2 maakt deel uit van Gira Systeem 2000 en kan op alle bijbehorende basiselementen worden gemonteerd. Hij kan zonder problemen in de schakelaarprogramma's van Gira Systeem 55, Gira E22, Gira F100 en Gira ClassiX worden geïntegreerd en kan ook zonder veel moeite oude automatic-schakelaars vervangen. Spatwaterdichte installatie conform IP 44 is mogelijk met het schakelaarprogramma TX 44.

Afstandsbediening

Talrijke intelligente instellingen voor gebouwbeheer kunnen nu eenvoudig worden uitgevoerd met een IR-afstandsbediening, die Gira samen met de Comfort-variant van de automatic-schakelaar aanbiedt.
De afzonderlijke functies zijn op volgorde van belangrijkheid van boven naar beneden op de afstandsbediening aangebracht. Ook kunnen de detectiegevoeligheid en het detectiegebied gemakkelijk met de afstandsbediening worden ingesteld.
De nalooptijd en inschakellichtsterkte van de schakelaar kunnen in stappen worden geselecteerd en aan de individuele gebruiksgewoonten in huis worden aangepast.

Teach-functie

De Standaard-variant van de Gira automatic-schakelaar 2 vormt een nuttige aanvulling op de Comfort-variant. Een combinatie van beide opzetstukken is vooral nuttig in grote gebouwen met veel hoeken. De nalooptijd is bij het Standaard-opzetstuk vast op 2 minuten ingesteld.
Met de nieuwe teach-functie kan de lichtsterkte waarbij het licht wordt geactiveerd nu echter eenvoudig door afscherming met de hand van 1 lx tot 200 lx en aan een dagstand worden aangepast.

 

« Nieuws overzicht