Eén protocol, 300 fabrikanten, tienduizenden producten

In de afgelopen jaren is KNX een steeds prominenter begrip geworden in de installatiewereld.

De drie letters staan in de eerste plaats voor een wereldwijd genormeerd communicatieprotocol waarmee de vakman alle gebouwgebonden installaties kan automatiseren.

Maar ze staan ook synoniem voor een snel groeiend netwerk van fabrikanten en system integrators die zich aan deze standaard conformeren.

 
KNX is een Europees en wereldwijd genormeerde standaard voor woning- en gebouwautomatisering. De onderliggende technologie is gecertificeerd volgens de Europese EN 50090 en internationaal volgens ISO/IEC 14543. Vooral in de afgelopen drie jaar is het aantal fabrikanten dat de standaard omarmd, sterk gegroeid tot ruim boven de 300. Gezamenlijk hebben deze fabrikanten vele tienduizenden producten en systemen die allemaal volgens het gemeenschappelijke protocol aan elkaar te koppelen zijn en met elkaar kunnen communiceren.

Keuzevrijheid

Daarom is KNX niet alleen een standaard protocol maar ook synoniem voor een wereldwijd netwerk van bedrijven die deze technologie ontwikkelen en toepassen. Doordat de componenten en systemen van meer dan 300 fabrikanten compatibel zijn, hebben opdrachtgevers keuzevrijheid maar ook een garantie van een toekomstvast automatiseringssysteem. Omdat het protocol internationaal is erkend en gecertificeerd, hoeven adviseurs in hun bestek of aanbesteding uitsluitend te verwijzen naar de internationale normen EN 50090 en ISO/IEC 14543-3, zonder meteen een merk voor te schrijven.

Netwerk in Nederland

Internationaal is KNX een netwerk van formaat, maar ook in Nederland werken prominente marktpartijen samen binnen één netwerk. Fabrikanten, importeurs en groothandelaren presenteren naar de buitenwereld welke voordelen het werken met de standaard hen biedt. Samen voorzien zij de Nederlandse KNX Professionals - installateurs en system integrators - permanent van nieuwe kennis en kunde via onder andere netwerkbijeenkomsten.

 
Wilt u meer informatie over KNX in Nederland, stuur ons dan een e-mail via info@knx.nl of kijk op www.knx-professionals.nl.

« Nieuws overzicht