Theben KNX installatieconcept

Daag ons uit en ervaar hoe Theben uw partner is voor de gebouwautomatisering van de toekomst.

Opdrachtgevers, investeerders en beheerders van vastgoed zijn zich steeds beter bewust van hun wensen wanneer zij over de installaties voor een nieuw pand moeten beslissen.

En dat geldt in gelijke mate, of misschien nog wel sterker, wanneer zij hun pand willen renoveren of revitaliseren.

Eén intelligente infrastructuur

Het besef dat we in kantoorgebouwen met één intelligente infrastructuur voor zowel elektrotechniek en klimaattechniek kunnen volstaan, zal bij steeds meer mensen doordringen. En die ene infrastructuur is, als het aan Theben ligt, het internationaal gestandaardiseerde protocol KNX. In grote gebouwen zal deze KNX-infrastructuur op een hoger niveau communiceren met een (reeds bestaand) gebouwbeheersysteem, maar in kleinere panden kan KNX zelfstandig de volledige communicatie en intelligentie faciliteren.

 
Deze infrastructuur voorziet in een degelijke ruggengraat en zal in de uitvoering, maar ook naar de toekomst toe, een sterk kostenbesparend effect hebben.

Uitgebreid productaanbod

Theben heeft met een uitgebreid productaanbod diverse componenten en systemen die probleemloos met een KNX-infrastructuur samenwerken en er ook voor kunnen zorgen dat de integratie van installatiedisciplines realiteit wordt. Bovendien is binnen ons bedrijf alle kennis aanwezig om, naast het leveren van de producten, ook te helpen bij de uitwerking van een passend ontwerp. Daarbij benaderen wij een ontwerp eerst conceptmatig om uiteindelijk te eindigen bij de concrete invulling en een aantrekkelijke aanbieding.

Flexibele Installatie Box

Een belangrijk product is onze Flexibele Installatie Box (FIB). Deze kent diverse voordelen, zoals bijvoorbeeld stekerbare aansluitingen, die vanuit technisch oogpunt, zich indirect vertalen naar voordelen voor uw opdrachtgever.

  • De FIB bevindt zich boven het plafond, zodat minder kabellengte nodig is.
  • Installatie verloopt sneller, wat leidt tot tijdwinst in de bouw.
  • De kans op fouten is veel kleiner, met minder faalkosten tot gevolg.
  • Volop support voor engineers tijdens de ontwerpfase.
« Nieuws overzicht