Siemens lanceert KNX ruimtebedienunit Contouch

Siemens Building Technologies lanceert de KNX ruimtebedienunit Contouch UP 204.

Met deze unit kan men verwarming, koeling, ventilatie, zonwering, verlichting en diverse andere elektronica aansturen door middel van een touch panel en een draaiknop met drukfunctie.

Dankzij KNX is deze ruimtebedienunit te integreren in gebouwautomatiseringssystemen.

Meer flexibiliteit

De bedienunit laat de gebruiker maximaal 18 functies bedienen binnen één ruimte of gebouw. Door een aanvullend flashgeheugen wordt het mogelijk individuele functies in te voegen, waardoor de eindgebruiker meer flexibiliteit krijgt. Foutmeldingen worden weergegeven door tekstberichten en akoestische signalen.

Verhoogd gebruiksgemak

Een touchscreen en een draai-en-drukknop (verlicht met een RGB-LED) zorgen voor een verhoogd gebruiksgemak, terwijl het strakke design in elke omgeving tot zijn recht komt. De Contouch UP 204 past in een standaard inbouwdoos, wordt geleverd inclusief busaankoppelaar en heeft naast de KNX-busaansluiting een extra voeding van 24V nodig.

Energie-efficiënt

De Contouch UP204 gaat energie-efficiënt te werk. Hij is bijvoorbeeld uitgerust met een interne temperatuursensor die automatisch overschakelt op energiezuinige modus wanneer een raam openstaat. Dankzij de KNX-communicatiestandaard sluit de controller naadloos aan op de energiezuinige regelsystemen zoals de Siemens’ Synco en Desigo, maar ook op apparatuur van derden. Installatie van de unit is eenvoudig uit te voeren, waarbij het programmeren via ETS-software gebeurt.

 
Voor meer informatie: www.siemens.nl/instabus

 

« Nieuws overzicht