Bespaar tot 24% op energie met M-View balkonbeglazing

M-View biedt naast bescherming ook winst op de energierekening.

Ingenieursbureau Peutz heeft berekend hoeveel energiewinst er te behalen valt als bij een appartement M-View balkonbeglazing van Metaglas wordt toegepast.

 
Uit de resultaten van de rekenstudie blijkt dat de besparing op verwarming op jaarbasis tussen 14% en 24% bedraagt.

Thermische isolatie

Uit dit onlangs uitgevoerde onderzoek blijkt dat het aanbrengen van M-View balkonbeglazing van Metaglas forse energiewinst kan opleveren. De beglazing, die op de rand van het balkon wordt geplaatst, vormt een extra isolerende laag. Hierdoor is er minder wind en kou rechtstreeks op de gevel van de woning en wordt een betere thermische isolatie van de gevel verkregen.

 
Afhankelijk van de thermische isolatie en luchtdichtheid van de bestaande gevel is de besparing op energieverbruik na aanbrengen van M-View beglazing maar liefst tussen 14% en 24% op jaarbasis.

Verkeerslawaai

M-View balkonbeglazing beschermt balkons tegen wind, kou en neerslag. Hierdoor wordt niet alleen de thermische isolatie van de woning verbeterd, maar kunnen bewoners ook het hele jaar door van de buitenruimte gebruik maken.
Daarnaast vormt de beglazing een extra barrière tegen verkeerslawaai. M-View balkonbeglazing is diverse vormen verkrijgbaar en kan op vrijwel ieder balkon worden geplaatst.

 

« Nieuws overzicht