Grotere kant-en-klaar daklichten zonder glasroedes dankzij zadeldak-uitvoering

Spruyt Arkenbouw uit Heerenveen kiest voor nieuwe uitvoering lichtkoepel van Vlakkelichtkoepel.nl.

Na de lessenaar en gevel uitvoering, biedt Vlakkelichtkoepel.nl nu ook grote daklichten aan in zadeldak-vorm. Deze ontwikkeling maakt lichtkoepels mogelijk met een groter oppervlak tot 4 m2, maar nog altijd compleet met glas en opstand in één geheel gelev

Vlakkelichtkoepel.nl is hierin uniek in zijn soort.

Toepassing woonark

De wens was een vlakke lichtkoepel van 2 bij 2 meter voor de toepassing op een woonark. Het glas wordt bij deze afmeting veel zwaarder en daardoor onpraktisch bij bijvoorbeeld montage.
Als oplossing komt Vlakkelichtkoepel.nl met een zadeldak-variant voorzien van twee isolatieglasruiten.

Grotere daklichten

De lichtkoepel in zadeldak-uitvoering is een doorontwikkeling van het bestaande concept waarbij karakteristieke kenmerken in tact blijven. Om glas als één geheel te leveren zonder glasroedes, was de grootte van onze vlakke lichtkoepels voorheen beperkt. Met een lengte van bijvoorbeeld 2 meter bedroeg de maximale breedte 1 meter. Toch kreeg Vlakkelichtkoepel.nl vraag naar grotere daklichten.

 
De bestaande lessenaar is een vlakke lichtkoepel, die schuin afloopt zonder al te ver boven de dakbedekking uit te steken. Bij de zadeldak variant worden de twee glasplaten in het midden ondersteund door een slanke wit gepoedercoate aluminium koker.

Zonwerend

De unieke eigenschappen van de vlakke lichtkoepel blijven ook in de zadeldak-uitvoering behouden. Zo is de maximale hoogte van de opstand nog steeds slechts 28 centimeter. Dat is in het geval van een woonark een prettig bijkomend voordeel: de ark en haar lichtkoepel moeten onder bruggen kunnen doorvaren.

 
Verder heeft ook deze variant een optimale luchtdichtheid en is er keuze uit verscheidene varianten zon- en warmtewerend glas, eventueel aan te vullen met elektrische zonwering. De zonwerende isolatieruiten hebben een isolatiewaarde van 1.0 W/m²K en de opstand heeft een isolatiewaarde van 0,67 W/m²K.

 
Voor meer informatie zie website

« Nieuws overzicht